Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 44 гостя.

Донецька обласна рада

Сплати ЄВ сьогодні – захисти своє майбутнє!

Переглядів: 22
16.09.2024 - 16:08

Єдиний внесок – це не просто обов’язковий платіж, а ключовий елемент державної системи, який формує соціальну безпеку кожного громадянина. Завдяки цьому внеску держава може забезпечити соціальні виплати, такі як пенсії, лікарняні, допомога з безробіття тощо. Однак його значення виходить далеко за межі фінансового зобов’язання.

Своєчасна сплата ЄВ має велике соціальне значення, адже вона сприяє підтримці стійкої системи соціального захисту, що охоплює всі верстви населення. Кожен, хто сплачує внески, забезпечує не лише власну соціальну безпеку, але й підтримує загальну систему соціальних гарантій для інших.

Податкова служба Донеччини інформує, що Порядок нарахування та сплати ЄВ визначено Законом України № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (зі змінами та доповненнями) від 08.07.2010 (далі – Закон № 2464) та Наказом Міністерства фінансів України № 449 «Про затвердження Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (зі змінами і доповненнями) від 20.04.2015.

Єдиний внесок – це платіж, який сплачується до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування. Його розмір складає 22% від фонду оплати праці. Нагадуємо, що відповідно до Закону № 2464 ЄВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

А згідно ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» громадяни мають право на отримання пенсій та соціальних послуг із солідарної системи тільки за наявності необхідного страхового стажу. Стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Періоди, за які в реєстрі відсутні дані про сплату ЄВ, не враховуються, наймані працівники – застраховані особи втрачають страховий стаж для призначення пенсії і, відповідно, не враховується заробітна плата за ці періоди.

Таким чином, своєчасна сплата ЄВ – це не лише обов’язок перед державою, а й показник відповідального ставлення громадян до власної соціальної захищеності та добробуту суспільства в цілому.

Нагадуємо, що переглянути інформацію щодо нарахувань та сплати єдиного внеску можна в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом».