Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 137 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Наказ Міндоходів від 06.05.14 № 276 "Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо окремих питань оподаткування платників єдиного податку "

Переглядів: 1180

Відповідно до п. 295.1 ст.295  ПКУ  платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

                Відповідно до п. 295.3 ст. 295 ПКУ фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку третьої та п’ятої груп сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

                Водночас зазначаємо, що платники єдиного податку першої та другої групи, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на  час відпустки.

         Разом з тим, відповідно до Указу у зв'язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі та згідно з пунктами 1, 17, 20 частини першої статті 106, статті 112 Конституції України на території України оголошено часткову мобілізацію.

На підставі Указу місцеві органи виконавчої влади за участі органів місцевого самоврядування забезпечують своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, на збірні пункти та у військові частини. Згідно з Указом мобілізація проводиться протягом 45 діб із дня набрання чинності Указом.

Враховуючи зазначене та з метою врегулювання питань нарахувань авансових внесків для фізичних осіб –  підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп, що не здійснювали  господарську діяльність на період мобілізації та не одержували дохід, контролюючі органи,  керуючись ст.101 ПКУ, матимуть підстави вважати податковий борг платника єдиного податку, що виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин), безнадійним податковим боргом, що підлягатиме списанню, але  при цьому вказана категорія платників повинна буде надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому буде  зазначено період перебування на зборах. При цьому, контролюючі органи не застосовують до зазначеної категорії платників штрафні санкції та пеню з єдиного податку за період їх перебування на військовій службі.

На підставі Указу фізичні особи, призвані на військову службу, які отримують грошове забезпечення, зокрема і фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та відповідно до пункту 4 частини першої статті 4 Закону є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (при цьому у господарській діяльності не використовують працю найманих осіб), звільняються від сплати єдиного внеску (за себе). При цьому умовою звільнення від сплати є нездійснення господарської діяльності у цей період, неотримання доходів та надання підтверджуючих документів з військових комісаріатів, у яких зазначається період перебування на військовій службі.