Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 135 гостей.

ExportUA

Про подання декларації з ПДВ

Переглядів: 1063

У разі припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця відповідно до пункту 5.5 розділу V Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014 № 1130, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 17.11.2014 №1456/26233, анулювання реєстрації платника ПДВ може бути здійснене за ініціативою відповідного контролюючого органу на підставах, визначених у підпункті "б" пункту 184.1 статті 184 розділу V Податкового кодексу України (далі - Кодекс). Крім того, такий платник податку може подати заяву про анулювання реєстрації платником ПДВ за власним бажанням.

Відповідно до п. 184.6 ст. 184 Кодексу у разі анулювання реєстрації особи як платника податку, останнім звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається від дня, що настає за останнім днем попереднього податкового періоду, та закінчується днем анулювання реєстрації.

Відповідно до п.49.2 ст. 49 Кодексу платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог цього Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Таким чином, особа, реєстрація платника ПДВ якої анульована, подає податкову декларацію з ПДВ за останній звітний (податковий) період, який розпочинається з першого дня такого звітного періоду та закінчується днем анулювання такої реєстрації, протягом 20 (40) календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду, в якому відбулося анулювання реєстрації особи як платника ПДВ. Зокрема, це стосується фізичних осіб, щодо яких до Єдиного державного реєстру внесено запис про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.