Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 125 гостей.

Рішення Артемівської міської ради від 28.03.2012 №6/21-352

Переглядів: 1245
сессия : 

Про  надання дозволу на  створення будинкового комітету

Розглянувши висновок організаційного відділу Артемівської міської ради щодо відповідності  законодавству України поданих документів  щодо надання дозволу на створення органу самоорганізації населення, заяву ініціативної групи зборів жителів за місцем проживання по вул. Привокзальна, 4, м. Артемівськ від 03.03.2012 № 01-0981-05 та інші надані документи щодо створення будинкового комітету «Посмішка», з метою сприяння створенню, діяльності органів  самоорганізації населення, розташованих на території міста Артемівська,  згідно Статуту  територіальної громади міста Артемівська (нова редакція), затвердженого рішенням Артемівської міської ради  від  26.03.2008 № 5/28 -581, відповідно до рішення Артемівської міської ради від  22.02.2012 № 6/20 – 320 «Про Порядок надання дозволу на створення органу самоорганізації населення в місті Артемівськ», керуючись  Законом України від 11.07.2001 № 2625-III "Про органи самоорганізації населення", ст.ст.14, 26 Закону  України  від  21.05.97  № 280/97-ВР “Про місцеве  самоврядування  в Україні ” із  внесеними  до  нього  змінами, Артемівська міська  рада

ВИРІШИЛА:

  1. Надати дозвіл на створення будинкового комітету за адресою: м. Артемівськ, вул. Привокзальна, будинок № 4.
  2. Визначити:
    1. Назву будинкового комітету -  «Посмішка».
    2. Територію в межах якої діятиме будинковий комітет «Посмішка» за адресою: 84500, Донецька область, м. Артемівськ, вул.. Привокзальна, 4.
    3. Основні напрями діяльності будинкового комітету «Посмішка»:
      1. Задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб мешканців будинку шляхом здійснення контролю за діяльністю юридичної чи фізичної особи, яка здійснює функції управителя будинку, контролю за  наданням мешканцям будинку відповідних послуг, комунальними, приватними підприємствами міста Артемівська та фізичними особами-підприємцями;
      2. Захист прав мешканців будинку та права користування (власності) на земельну ділянку, що знаходиться за адресою м. Артемівськ, вул. Привокзальна, № 4.
      3. Створення умов для участі мешканців у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції, законів України.
      4. Участь у реалізації соціально-економічного та культурного розвитку м. Артемівська.
    4. Надати будинковому комітету «Посмішка» наступні повноваження:
      1. Брати участь у визначенні виконавця житлово-комунальних послуг по утриманню будинку та прибудинкової території.
      2. Здійснювати контроль за діяльністю управителя будинку, виконавців робіт та послуг відносно належного утримання ними будинку та прибудинкової території.
      3. Здійснювати контроль за використанням коштів, які надійшли виконавцям робіт по утриманню будинку та прибудинкової території від мешканців будинку та у вигляді державних цільових дотацій.
      4. Брати участь у плануванні робіт по обслуговуванню житлового будинку та підписання актів виконаних робіт.
      5. Вимагати від виконавця житлово-комунальних послуг підписання актів виконаних робіт, за допомогою яких здійснюється контроль за обсягами та якістю виконаних робіт з утримання будинку та прибудинкової території .
      6. Здійснювати контроль за здійсненням перерахунків коштів за роботи та послуги у разі надання виконавцями послуг не в повному обсязі або невідповідної якості.
      7. У межах своїх повноважень здійснювати контроль за дотриманням мешканцями будинку правил спільного проживання, утримання будинку, та вимагати від них усунення можливих порушень.
      8. Розпоряджатися коштами будинкового комітету, у разі їх наявності, відповідно до кошторису, затвердженого загальними зборами жителів будинку.
      9. Залучаючи фахівців юридичного права або безпосередньо за допомогою членів будинкового комітету, захищати права та законні  інтереси  мешканців  будинку (власників квартир, квартиронаймачів) у державних органах влади і управліннях, органах місцевого самоврядування, в судах та інших структурах (або органах).
      10. Здійснювати інші дії, що відповідають цілям і меті діяльності будинкових комітетів.
  3. Зобов’язати ініціативну групу зі створення будинкового комітету  «Посмішка» здійснити легалізацію будинкового комітету «Посмішка» згідно встановленого законом порядку.
  4. Організаційному відділу Артемівської міської ради (Чернікова) забезпечити оприлюднення даного рішення у міськрайонній газеті «Вперед» та шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Артемівської міської ради.
  5. Координаційне забезпечення виконання рішення покласти на постійну комісію Артемівської міської  ради  з питань  житлово – комунального господарства, екології, транспорту і зв’язку  (Северінов), секретаря Артемівської міської ради Кіщенко С.І.

Міський голова                                                      О. О. РЕВА

ДолученняРозмір
Файл Рішення від 28.03.2012 №6/21-352
Про надання дозволу на створення будинкового комітету
24.78 KB