Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Медики міської первинки краще зможуть донести батькам дітей, що ЩЕПЛЕННЯ - ЄДИНИЙ ОБЕРІГ!

Переглядів: 3933
10.02.2016 - 12:01

09 лютого 2016 року регіональним тренером з ефективного консультування щодо вакцинації проти поліомієліту Шабаліною С.В. було проведено семінар з медичними працівниками КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» по ефективному консультуванню з вакцинації проти поліомієліту.

В Україні триває третій раунд додаткової вакцинації проти поліомієліту. Щепленню підлягають  усі діти, як щеплені від поліомієліту раніше за віком, так і щеплені частково, з порушенням календар щеплень, віком від 2 місяців до 10 років. Зважаючи на епідситуацію із   захворюваністю на грип та ГРВІ в країні, тривалість третього раунду подовжено до 14.02.2016. Вакцинальну кампанію також може бути подовжено і в подальшому з урахуванням епідситуації кожного регіону.

Чутки й стереотипи про щеплення залишаються полем для спекуляції в Україні. Причому йдеться не тільки про нібито летальні випадки від щеплення, а й про вплив заморожування й розморожування вакцини, і про те, у якій країні вакцина була закуплена.

Україна зараз перебуває у тій ситуації, коли медичні працівники мають більше пояснювати людям, що треба робити, а люди – більше довіряти фахівцям.

Світлана Вікторівна акцентувала увагу присутніх на семінарі на таких важливих питаннях: Чому ми світимося червоним на карті Європи? Якими є симптоми поліомієліту? Що таке турова (масова) імунізація? Було обговорено ознаки якості вакцини, індикатори та маркування флаконів, вимоги до завантаження холодильника вакцинами, а також інші питання, які повинні добре розуміти медичні працівники. Тренером було надано багато корисної та об´єктивної інформації, яка допоможе медикам відповідати на хвилюючі запитання батьків щодо поліомієліту та щеплення проти цього серйозного захворювання.

 

Звертаємо увагу батьків:головний лікар «ЦПМСД Артемівської міської ради» Світлана Вікторівна Шабаліна надасть відповіді на всі питання щодо третього туру вакцінації проти поліомієліту під час онлайн-конференції, яка відбудеться 12 лютого 2016 року з 16:00 до 17:00 на сайті міста Бахмута.

Дізнатися більше, чи безпечні вакцини  від поліомієліту, можна також за посиланням  https://www.youtube.com/watch?v=CUHEMvYOavk&feature=share

О.В.Литвин,
КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради»

09 лютого 2016 року було проведено семінар з медичними працівниками КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» щодо ефективного консультування з питання вакцинації проти поліомієліту. 09 лютого 2016 року було проведено семінар з медичними працівниками КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» щодо ефективного консультування з питання вакцинації проти поліомієліту. 09 лютого 2016 року було проведено семінар з медичними працівниками КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» щодо ефективного консультування з питання вакцинації проти поліомієліту.