Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 80 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

«Кроки до порозуміння»

Переглядів: 4382
16.02.2016 - 14:11

«Як допомогти учням розвинути свої моральні цінності?», «Як підготувати учнів до ефективного спілкування в повсякденному житті?», «Як сформувати в учнів уміння виявляти інформаційні та комунікаційні маніпуляції?» - над цими та іншими питаннями допомагали розібратися учасникам навчального семінару «Зміст та методика викладання курсу «Кроки до порозуміння» у 10(11) класах загальноосвітньої школи», який є складовою проекту «Долаємо прірву: інструменти для об’єднання розділених груп» у рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агенством США із міжнародного розвитку (USAID).

У семінарі взяли участь заступники директора з навчально-виховної роботи Тетяна Федорець (ЗОШ №15) та Олена Лавренко (НВК №11), практичні психологи Олена Гірченко (ЗОШ №4), Вікторія Олійник (ЗОШ №13), педагог-організатор Андрій Кузнецову (ЗОШ №18), учитель трудового навчання Андрій Друпп (ЗОШ №4). Протягом двох днів, з 10 по 11 лютого у ЗОШ №6 м. Слов’янська крок за кроком, педагоги не тільки опановували теоретичний матеріал курсу, а й брали активну участь у виконанні вправ «Зрозуміла думка», «6 журналістських запитань», «Крок назустріч», працювали в парах, групах, відстоювали свою позицію за допомогою методу «ПРЕСС», дискутували з питань складної соціокультурної ситуації та інформаційної війни, вчилися долати негативні стереотипи.

Отримавши багато цікавої та корисної інформації, упевнившись на практиці, що даний курс допомагає учням розвинути або відкорегувати свою систему стосунків із іншими, педагоги відзначили необхідність упровадження курсу «Кроки до порозуміння» у навчально-виховний процес освітніх закладів міста.

У рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агенством США із міжнародного розвитку (USAID) пройшов семінар «Зміст та методика викладання курсу «Кроки до порозуміння»