Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»

Переглядів: 2224
24.03.2016 - 13:12

24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. В цей день 125 років назад німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про своє відкриття збудника туберкульозу, названого на його честь паличкою Коха. Через 100 років потому, Всесвітньою організацією охорони здоров’я туберкульоз оголошений національним лихом. Туберкульоз – одне з найпоширеніших і найзагрозливіших захворювань сьогодення. Веде себе агресивно, вражає всі вікові і соціальні групи населення в їх найбільш працездатний та репродуктивний вік, негативно діє і на дітей, та підлітків.

Кожні 5 секунд у світі туберкульозом захворює 1 людина, кожні 15 – одна помирає. За останні 17 років лікарям вдалося врятувати більше 20 млн. чоловік.

Сьогодні  в Україні прийнято всесвітню стратегію боротьби з туберкульозом. Якщо людина кашляє більше трьох тижнів, має підвищену температура тіла протягом тривалого часу в межах 37,5-38 градусів та пітніє – це ознака того, що потрібно звернутися до лікаря. У випадку, коли ситуація серйозна, людина здає мокротиння на лабораторне дослідження.

Тому, саме 24 березня організації міста Бахмут: міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління молодіжної політики та у справах дітей, міський центр зайнятості та відділ охорони здоров’я провели вуличну акцію «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!» за фінансової підтримки благодійного фонду «ДАР».

Учасники акції розповсюджували інформаційно – просвітницькі буклети серед громадян, інформували про симптоматику туберкульозу, методи захисту та раннього виявлення цього захворювання. Також, мешканці громади прийняли участь у тематичній вікторині «Що я знаю про туберкульоз» та отримали заохочувальні призи від благодійного фонду «ДАР» (повітряні кульки, записники для нотаток, лінійки, зошити та засоби особистої гігієни).

Символікою акції  по туберкульозу традиційно стала біла ромашка- символ боротьби з туберкульозом.

Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»Акція: «Зупинимо туберкульоз – доки він не зупинив нас!»