Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 92 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

Пам’ятати, щоб перемагати

Переглядів: 1860
11.05.2016 - 11:28

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу у Другій Світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції; засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму; увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності у школі №10 м. Бахмута проведено ряд заходів.

Учні 6-Б класу на чолі з адміністрацією школи та разом з ветеранами міста взяли участь у покладанні квітів до Пам’ятника воїнам-землякам, пов’язаного з подіями 1941-1945 років (вул. П. Лумумби, 80). Діти і дорослі із зацікавленістю слухали історичну довідку про пам’ятник, над яким школа взяла шефство. У День Пам’яті та примирення у школі проведено уроки мужності «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим» для учнів 1-4 та 8-9 класів та історичні хвилини на уроках історії «Пам’ятати, щоб перемагати» (6-11 класи). На виховних годинах учні 10-11 класів взяли участь у віртуальній екскурсії за матеріалами виставки «Українська Друга світова» та перегляді відеоматеріалів, підготовлених Українським інститутом національної пам'яті. Проведення заходів супроводжувалося тематичною виставкою літератури у шкільній бібліотеці «Ніхто не забутий, ніщо не забуте». Урочисто пройшла година пам’яті до Дня Перемоги «Вклонимося величним тим рокам». У ній взяли участь учні 1-11 класів, які своїми виступами, піснями, віршами передавали своє відношення до часів Другої Світової війни та подій сьогодення. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих і у 1939-1945, і у 2014-2016 роках.

Традиційним для учнів середньої та старшої ланки є відвідування та привітання ветеранів та дітей війни. Нажаль, з кожними роком їх стає все менше.

Педагогічний колектив школи взяв участь у святковій ході, хвилині пам’яті біля меморіального комплексу «Братська могила партизан громадянської війни 1919 року та радянських воїнів 1943 року» та у покладанні квітів до меморіального комплексу «Обеліск Слави».

Пам’ятати, щоб перемагатиПам’ятати, щоб перемагатиПам’ятати, щоб перемагатиПам’ятати, щоб перемагатиПам’ятати, щоб перемагати