Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Верховна рада України

Затверджено новий Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ

Переглядів: 1891
02.08.2016 - 07:14

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. №440 затверджено Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.

 Державна фіскальна служба протягом двох місяців з дня набрання постановою чинності має надіслати до неприбуткових організацій, включених до Реєстру неприбуткових установ та організацій на день набрання чинності Закону України від 17 липня 2015 р. №652 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій», письмові запити про надання у місячний строк з дня їх отримання відповіді щодо відповідності неприбуткової організації вимогам, встановленим п. 133.4  ст. 133 Податкового кодексу.

 Також неприбуткові організації мають надати завірені копії установчих документів.

 Якщо неприбуткова організація відповідає вимогам п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу, така організація включається до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій.

 Якщо подані документи не відповідають вимогам, встановленим в п. 133.4 ст.133 Податкового кодексу, неприбутковій організації надсилається відповідне повідомлення. Така організація не може бути виключена з Реєстру неприбуткових установ та організацій до 01 січня  2017 року.

 Неприбуткові організації, які до зазначеної дати не приведуть свої установчі документи у відповідність з вимогами, встановленими пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, та не нададуть копії таких документів контролюючому органу, будуть виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій після 01 січня  2017 року.

 Порядок набрав чинності 16 липня 2016 року.