Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 82 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

На Донеччині заарештовані особи, які розповсюджували алкогольний фальсифікат у регіоні

Переглядів: 2650
11.10.2016 - 14:40

На території України зафіксовано чисельні випадки отруєння людей алкогольним сурогатом, що призвело до загибелі вже понад 50 громадян, у тому числі 5 – у Донецькій області. Проведеним комплексом оперативних заходів встановлено коло осіб, які розповсюджували алкогольний фальсифікат у регіоні. Вказані особи заарештовані, їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

З метою відпрацювання ринку алкогольних напоїв та спирту на предмет виявлення фактів зберігання та реалізації контрафактного алкоголю, що становить загрозу життю та здоров’ю людей, здійснюються посилені заходи мобільними групами із залученням співробітників оперативних підрозділів, слідчих підрозділів фінансових розслідувань, співробітників управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО (спецпідрозділ «Фантом») ГУ ДФС у Донецькій області та співробітників Прокуратури Донецької області.

За результатами комплексного відпрацювання торгівельних закладів регіону мобільними групами за період з 28.09.2016 встановлено 25 фактів реалізації алкогольної продукції з порушенням законодавства та вилучено фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів на суму 330 тис. гривень. По 2 фактам до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення та розпочато кримінальне провадження за ст.204 Кримінального кодексу України  (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

ГУ ДФС у Донецькій області звертається з попередженням не купувати алкогольні напої в сумнівних місцях, в тарі з відсутністю акцизних марок або з пошкодженими чи сумнівними акцизними марками, в іншій, ніж скляна, тарі (в пластикових пляшках чи пакетах тощо), через мережу «Інтернет».

Про факти виявлення продажу алкогольних напоїв з ознаками фальсифікату  просимо НЕГАЙНО ПОВІДОМЛЯТИ  до Головного управління ДФС у Донецькій області за телефоном – (0629)58-20-96 цілодобово.