Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Учні Часовоярської школи №17 відвідали острів Хортиця

Переглядів: 2692
19.10.2016 - 11:42

Учні Часовоярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 за підтримки Бахмутського Центру туризму, краєзнавства та екскурсій провели екскурсію до національного заповідника на острові Хортиця.

Діти школи та педагогічний колектив відвідали батьківщину Запорозького козацтва − Острів Хортиця, що є одним з найбільших островів Дніпра, який лежить практично в центрі Запоріжжя. На острові Хортиця знаходиться національний клуб «Запорозька Січ»: відтворена реконструкторами старовинна козацька фортеця XVI-XVIII століття, де будови і декор виконані в національних традиціях.

Учасники екскурсії познайомилися з історією міста Запоріжжя, з життям та побутом українських козаків, покаталися на прогулянковому катері по Дніпру. Діти мали можливість побачити, як жили козаки на Січі, вели хазяйство, які були козацькі школи, що робили у пушкарні, де розташовувалися будинок кошового отамана і церква. Цікавою була виставка старовинних прасок, розповідь про козацькі ремесла, прапори, уніформу запорізьких воїнів. Національний колорит, що панує на козацьких землях, надовго залишить приємні спогади у дитячих душах.

Наступним етапом подорожі був театр «Запорозькі козаки». Відвідувачі ніби повернулися у минуле і потрапили в героїчну епоху українських лицарів. Тут діти продовжили знайомитися з традиціями запорозьких воїнів, переглянули постановку із захоплюючими трюками на конях, бойові та щоденні козацькі забави, взяли участь у номері з арапником. Усіх бажаючих козаки покатали на конях.

Усі учасники отримали велику кількість позитивних вражень від екскурсії.

Учні Часовоярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 за підтримки Бахмутського Центру туризму, краєзнавства та екскурсій провели екскурсію до національного заповідника на острові Хортиця.Учні Часовоярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 за підтримки Бахмутського Центру туризму, краєзнавства та екскурсій провели екскурсію до національного заповідника на острові Хортиця.Учні Часовоярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 за підтримки Бахмутського Центру туризму, краєзнавства та екскурсій провели екскурсію до національного заповідника на острові Хортиця.Учні Часовоярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 за підтримки Бахмутського Центру туризму, краєзнавства та екскурсій провели екскурсію до національного заповідника на острові Хортиця.