Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 130 гостей.

ExportUA

На Донеччині митники допомогли викрити схему незаконного постачання товарів на тимчасово непідконтрольну територію

Переглядів: 1868
07.07.2017 - 09:12

Як повідомляла 14.06.2017 прес-служба Прокуратури Донецької області, нещодавно на Донеччині було розкрито схему незаконного відшкодування ПДВ та вивезення товарів на тимчасово непідконтрольну Україні територію, яка, за інформацією слідчих, функціонувала за сприяння працівників Донецької митниці ДФС.

Злочинна схема полягала в тому, що на території України, через підприємства, зареєстровані в Україні, здійснювалось придбання продовольчих товарів, які в подальшому для надання легального вигляду операціям через підконтрольні фігурантам фірми-нерезиденти планувалось направляти через територію Російської Федерації до Грузії. Насправді ж продукція з території Російської Федерації потрапляла на території, тимчасово неконтрольовані українською владою, де, цілком імовірно, оформлювалась псевдомитниками так званих «республік», зі сплатою митних платежів до бюджету незаконних бандформувань. В той самий час, у зв’язку із проведенням зовнішньоекономічних операцій, пов’язаних з вивезенням товарів за межі митної території України (експорт), фігуранти злочинної схеми звертались до органів ДФС для отримання відшкодування ПДВ.

На даний час, за повідомленими митницею фактами слідчим управлінням Прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), а також ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Під час проведення оперативно-слідчих дій затримано співробітника митниці. На даний час співробітнику митниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Разом з цим, причетність співробітника митниці до незаконних схем на теперішній час встановлюється в ході проведення досудового розслідування.

Останні статті на сайті