Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 131 гість.

Презедент України

Надання правової допомоги мешканцям міста Бахмут

Переглядів: 2682
18.10.2017 - 06:40

29 вересня в Артемівському МЦЗ 25 безробітних громадян відвідали семінар з гендерних питань, що проводився сумісно з Бахмутським бюро правової допомоги. «Принцип гендерної рівності жінок в Україні закріплений в Конституції України та в Законі України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

Також принципи рівного ставлення до жінок і чоловіків і особливого захисту працюючих жінок закріплені у Кодексі законів про працю України» - наголосила на початку свого виступу начальник Бахмутського бюро правової допомоги Оксана Болотюк. 

Надалі слухачі отримали інформацію про основні поняття гендерної нерівності і, головне, про ситуацію безпосередньо на ринку праці. Загальновідомий факт, що перспективні посади в престижних галузях економіки (бізнес, вищий менеджмент, інформаційні технології, управління) займають чоловіки, витісняючи жінок. Цікаво було дізнатися, що кількість жінок-підприємців в Україні складає лише 30%. Не залишилося без уваги виступаючих і домашнє насильство – найважчий вид гендерного насильства..

Останні статті на сайті