Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 139 гостей.

Донецька обласна рада

Попередження сомогубства.

Переглядів: 2445
30.10.2017 - 14:46

Самогубство в сучасному світі є однією з найбільш актуальних психологічних і соціальних проблем. Безліч чинників, з якими стикається людина у повсякденному житті в певний момент можуть штовхнути її на злочин проти самої себе.

З 25 жовтня по 30 жовтня Бахмутським міським  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках профілактичної роботи та попередження самогубства фахівцем із соціальної роботи та провідним психологом Центру були проведені лекції – диспути на тему “Профілактика суїцідальної поведінки серед підлітків” та продемонстровано видеороліки на тему: «Життєві цінності» серед учнів  міста Бахмут.
Дана робота була спрямована на допомогу підліткам у розумінні, усвідомленні адекватної самооцінки ; формування адаптивного ставлення до життя, стресостійкості, усвідомлення цінності життя; розвиток навичок взаємодії, спілкування, згуртування колективу; осмислення життя як головної цінності; розвиток толерантного ставлення один до одного, надання підліткам знань про суїцид і способи його запобігання.
 Також учням було запропоновано низку порад і деякі рекомендації щодо правил поведінки в складних життєвих ситуаціях, що викликають депресію та інші негативні емоційні стани.
В ході занять учні поділилися своїми емоціями, мали змогу висловити  свої думки щодо проблеми суїциду серед  підлітків.

Попередження сомогубства.Попередження сомогубства.Попередження сомогубства.