Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 65 гостей.

ExportUA

«Біла тура»

Переглядів: 1777
20.12.2017 - 13:52

10.12.2017  вперше  відбувся шаховий фестиваль «Біла тура» серед школярів. В змаганнях  приймали участь 15 учнів загальноосвітніх шкіл міста. Ці змагання будуть проводитися традиційно та  щорічно на базі спортивного клубу «Дебют».

Можна сказати, що важливіше шахів для дитини взагалі нічого немає. Як і будь-який конфлікт, шахи тренують психологічну стійкість. Навряд чи той, хто не здатний мислити ясно і тривалий час витримувати нервову напругу, може здобути перемогу, особливо в варіантах з обмеженням часу. Уміння приборкати емоції і включити холодний стратегічний розрахунок - побічний ефект від гри.
Чому ж зараз, в 21-му столітті, нашим дітям потрібні інтелектуальні ігри та шахи зокрема? Тому що конкурентність середовища зростає.
У сучасному динамічному світі, наповненому високими технологіями, вміння думати на далеку перспективу і грамотно використовувати ресурси при русі до неї - чи не найголовніша якість людини майбутнього.
Є і ще один, менш помітний фактор. Шаховий спорт тренує головну "м'яз" - мозок, тому дитина раніше інших набуває вміння перетворювати первісні фізичні конфлікти в інтелектуальні. Шахи сьогодні - це одна з моделей бізнес-боротьби, де можливі або перемога, або поразка, або тимчасовий компроміс. Навик вигравати і програвати правильно, обов'язково навчаючись і роблячи висновки, виховує в дитині здорове відношення до поразки і дух ціле покладання.
Шахи - настільна логічна гра зі спеціальними фігурами на 64-клітинній дошці для двох суперників, що поєднує в собі елементи мистецтва (в частині шахової композиції), науки і спорту. Назва бере початок з перської мови: шах і мат, що означає король (шах) помер (мат). 
За підсумками змагань лідером став Песін Євгеній (7кл, ЗОШ № 11):
Чемпіони та призери змазань отримали  медалі та грамоти.  
Підготував спортсменів Іванюк Михайло Дмитрович, керівник спортивного клубу «Дебют». Запрошуємо всіх до клубу «Дебют», вул. Ціолковського, буд. 6. (066-793-17-14)
Вітаємо спортсменів та бажаємо керівнику поповненя  вихованців.

«Біла тура»«Біла тура»«Біла тура»«Біла тура»«Біла тура»«Біла тура»«Біла тура»