Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

В амбулаторіях КНП «ЦПМД м.Бахмута» з’явилась можливість дізнатись свій ВІЛ- статус за 15 хвилин

Переглядів: 1909
30.08.2018 - 14:30

Україна займає одне з перших місць у списку країн, що лідирують за темпами зростання епідемії  ВІЛ/СНІДу. З кожним роком збільшується відсоток передачі вірусу статевим шляхом – зараз це вже більше половини нових випадків.

Раніше  дізнатися про свій ВІЛ- статус було можливо лише здавши кров з вени та очікуючи результат близько тижня. На сьогодні в усіх амбулаторіях КНП «ЦПМД м.Бахмута» є в наявності швидкі тести на ВІЛ, які робляться через забір крові з пальця і дозволяють дізнатися результат за 15 хвилин.

Використання таких тестів надає можливість розширення доступу до тестування. Чим раніше   виявлена  ВІЛ-інфекція, тим швидше розпочинається лікування,  яке уповільнює і практично зупиняє прогресування ВІЛ-інфекції і її перехід у стадію СНІД, даючи можливість ВІЛ-позитивній людині жити повноцінним життям.

Перевірити  свій ВІЛ статус може кожний під час планового відвідування свого сімейного лікаря, педіатра, терапевта або записавшись на первинний огляд без уточнення в реєстратурі причини звернення.

Зверніть увагу: існує перелік певних захворювань, симптомів та синдромів, при яких пацієнту також необхідно обстежитись на ВІЛ. До складу цього переліку входять: вірусні гепатити В та С, грибкові захворювання, важкі бактеріальні інфекції, злоякісні новоутворення та інші.

Використайте можливість з’ясувати свій ВІЛ-статус під час відвідування свого лікаря в амбулаторії КНП «ЦПМД  м.Бахмута».

Тестування  швидким  тестом БЕЗКОШТОВНЕ

Останні статті на сайті