Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 160 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Шевченківські дні

Переглядів: 7826
03.03.2012 - 08:14

 Першого березня у міській бібліотеці для дітей розпочалися Шевченківські дні.

Щовесни, коли тануть сніги,
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги,
Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

Цього дня пройшло літературно - мистецьке свято «Вічно буде проміж нас -  України син Тарас». Читачі бібліотеки, учні ЗОШ № 7, познайомились з ілюстрованим переглядом до творів Великого Кобзаря «Мистецтво Тараса Шевченка». Особливо зацікавили присутніх раритетні видання творів Т.Шевченка: «Кобзар» 1949 року видання, збірка віршів поета 1950 року.

День народження і день смерті Т. Шевченка стоять поряд – 9 і 10 березня. Між цими двома весняними датами - 47 років життя, яке стало славою і гордістю українського народу. Про славетні сторінки цього стражденного життя читачам розповідала, зачитувала та показувала ілюстрації заступник директора ЦБС Лахнова Р.І.

Науковий співробітник краєзнавчого музею Дьяконова Є.Б. розповіла про талант Т. Шевченка – художника,  який залишив після себе більш як півтори тисячі картин, малюнків, офортів, сепій.

Діти з захопленням слухали розповідь про великого Кобзаря, а учні 5-го класу ЗОШ №7 Барабаш Олександр, Яненко Олександр та Езірханова Діана  самі декламували вірші Т.Шевченка.

Свято подарувало читачам можливість доторкнутися до величі та багатства творчого і різнобічного таланту Т. Шевченка.

Міська бібліотека для дітей запрошує всіх шанувальників поетичного слова Кобзаря на  інші масові заходи, які будуть проведені в рамках святкування  198- річниці з дня народження Т.Г. Шевченка.

Першого березня у міській бібліотеці для дітей розпочалися Шевченківські дні.Першого березня у міській бібліотеці для дітей розпочалися Шевченківські дні.Першого березня у міській бібліотеці для дітей розпочалися Шевченківські дні.

Останні статті на сайті