Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 100 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Вивчаємо Державний стандарт початкової загальної освіти

Переглядів: 9668
03.03.2012 - 08:41

Постановою кабінету міністрів України від 20 квітня 2011 року затверджено новий Державний стандарт початкової загальної освіти, який буде впроваджено з 1 вересня 2012 року. У цьому документі обґрунтовано теоретичні засади відбирання й структурування змісту начальних предметів школи першого ступеня.

Багато зусиль докладає вчитель початкової ланки, навчаючи дітей читати. Не секрет, що вже першокласники, які тільки-но навчились читати відразу втрачають бажання це робити, урок стає не цікавим, важким. Яка ж майстерність повинна бути в учителя, щоб не тільки підтримувати в дітей зацікавленість, а й розвивати її від уроку до уроку!

Саме над вирішенням цих питань працювали вчителі Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Артемівської міської ради в ході проведення постійно діючого семінару «Шляхи вдосконалення техніки читання молодших школярів», який відбувся  наприкінці лютого.

За головну мету проведення семінару  ставилось саме практичний обмін досвідом вчителів з вдосконалення техніки читання молодших школярів на основі надбань вітчизняних та зарубіжних колег.

Цікавими були знахідки молодих, перспективних педагогів: Можеги Тетяни Олександрівни, яка представила власні  доробки  покращення навичок читання за методикою Едегея,  Войшнарович Олени Олександрівни, яка упорядкувала матеріал по темі на основі   досвіду В.О. Сухомлинського, Беленець Ірини Олександрівни, яка  узагальнила досвід з питання «Використання ігор та вправ на розвиток швидкості  читання». Свої власні надбання презентували досвідчені педагоги: Жарова Олена Андріївна «Прийоми, які дозволять підвищити темп читання», Позднякова Любов Яківна «Читання на уроках математики», Шевченко Тамара Володимирівна «Шляхи вдосконалення техніки читання». В ході проведення семінару проведено практичну частину  з метою відпрацювання деяких методик. Всі матеріали упорядковано в методичний кейс та  надано до  міського методичного кабінету з метою обміну досвідом.

Василь Олександрович Сухомлинський вважав, що вчителі мають перейматися тим, щоб загальний  розвиток дітей був на високому рівні, але насамперед вони мають навчити дитину читати. Він радив навчити дітей у початкових класах читати так, щоб вони вміли читаючи думати та думаючи читати. Уміння читати треба довести до автоматизму, щоб сприймання зором, очима, свідомістю випереджало вимовляння вголос. Чим значніше це випередження, тим тоншою буде здатність думати під час читання – а це надзвичайно важлива умова успішного навчання й розумового розвитку взагалі.

Постійно діючий семінар «Шляхи вдосконалення техніки читання молодших школярів»Постійно діючий семінар «Шляхи вдосконалення техніки читання молодших школярів»Постійно діючий семінар «Шляхи вдосконалення техніки читання молодших школярів»

Останні статті на сайті