Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 66 гостей.

Донецька обласна рада

Для розвитку малого бізнесу

Переглядів: 1118
06.02.2020 - 10:01

05 лютого дискусійний майданчик  Центру розвитку підприємництва  Бахмутського міського центру зайнятості  зібрав  представників працюючого бізнесу, безробітних, які тільки зацікавилися питанням самозайнятості та безробітних, які вирішили відкрити власну справу і вже пройшли курс підвищення кваліфікації за напрямком «основи підприємницької діяльності» в Донецькому центрі професійно- технічної освіти державної служби зайнятості.

Державну програму компенсацій  малому бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» презентувала присутнім економіст І категорії АТ «Ощадбанк» Ганна Василевич. Представниця банку розповіла слухачам заходу про основні засади програми,  порядок отримання пільгових кредитів, «намалювала» портрет потенційного учасника програми.   «Держава компенсує підприємцю частину кредитного навантаження. Чим більше робочих місць ви створюєте, тим більшу компенсацію  за кредитом отримуєте» -зазначила пані Ганна. Для визначення актуальності бізнес- ідеї учасники тренінгу  пройшли експрес - тестування, мотиваційні вправи та оцінили актуальність власних бізнес- ідей. Заступник начальника відділу профорієнтації Бахмутського міського центру зайнятості Галина Сіддікі  приділила увагу  правовому захисту підприємців та найманих працівників, надала покроковий алгоритм дій підприємця-початківця – від вибору бізнес-ідеї до визначення системи оподаткування та реєстрації як підприємця фізичної або юридичної особи. Слухачі ознайомилися  з додатковими онлайн-джерелами отримання інформаційної підтримки для підприємців : додатком на андроїд «Центр розвитку підприємництва», онлайн-ресурсом «Прометеус», відео-уроками   з бізнес-планування. Провідний фахівець з профорієнтації Олена Бояринова презентувала  слухачам новацію державної служби зайнятості- освітній портал. Наприкінці заходу один з учасників тренінгу Іван, який пройшов навчання з основ підприємницької діяльності в Донецькому ЦПТО,  поділився  своїми враженнями від курсів : «Дуже вразив індивідуальний підхід до кожного слухача курсу, можливість отримати консультацію по всім питанням свого бізнесу-плану- починаючи від юридичних аспектів підприємницької діяльності та закінчуючи питаннями оподаткування , отримання ліцензій, сертифікатів та інше»

Центр розвитку підприємництва Бахмутського міського центру зайнятості працює на постійній основі та запрошує всіх зацікавлених в розвитку підприємницьких ініціатив скористатися можливістю обмінятися думками й досвідом, отримати поради і відповіді на свої питання щосереди з 10-00 до 13-00 .

05 лютого дискусійний майданчик  Центру розвитку підприємництва  Бахмутського міського центру зайнятості  зібрав  представників працюючого бізнесу, безробітних

Останні статті на сайті