Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 61 гість.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації

Переглядів: 2757
01.07.2021 - 13:38

До відома мешканців Бахмутської міської територіальної громади!

З 1 червня 2021 року набрав чинності оновлений Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321 (в редакції постанови Кабінету Міністрів від 14.04.2021 № 362) (далі – Порядок).

Відповідно до Порядку на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (далі – ТЗР), мають право:

  • особи з інвалідністю;
  • діти з інвалідністю;
  • учасники АТО;
  • особи похилого віку;
  • жінки, дівчата після мастектомії, секторальної резекції молочної залози, квадрантектомії та з порушеннями розвитку молочних залоз;
  • діти з порушеннями опорно-рухового апарату (далі - діти віком до 18 років);
  • особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист”.

Для отримання ТЗР мешканці Бахмутської міської територіальної громади з числа осіб, які мають право на безоплатне забезпечення такими засобами, здійснюють наступні кроки:

Крок 1. Ви подаєте заяву про забезпечення ТЗР з повним пакетом документів до Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради (далі – Управління) за адресою: м. Бахмут, вул. Перемоги, 53 або через електронний кабінет особи з інвалідністю (далі – електронний кабінет).

Крок 2. В Управлінні Вас мають обов’язково ознайомити, а в електронному кабінеті особисто, з:

Крок 3. Після розгляду наданих документів Ви отримуєте від Фонду соціального захисту інвалідів (далі - ФСЗІ) повідомлення про прийняте рішення та сформоване електронне направлення через Управління, засоби телекомунікаційного зв’язку, через електронний кабінет особи чи Єдиний державний веб-портал електронних послуг або про необхідність подання відсутніх документів  (п. 17 Порядку).

Крок 4. Ви звертаєтесь до підприємства, яке обрали для забезпечення ТЗР, із заявою про намір забезпечення особисто або через електронний кабінет (п. 26 Порядку).

Крок 5. Ви маєте право поміняти підприємство на інше протягом 14 календарних днів з моменту звернення до підприємства, у разі бажання (п. 27 Порядку).

Крок 6. На підприємстві Вам підбирають ТЗР та формують замовлення для індивідуального засобу реабілітації / анкету для серійного засобу реабілітації. Ви перевіряєте та підписуєте замовлення / анкету (п. 27, 32 Порядку).

Крок 7. Ви підписуєте замовлення / анкету (повторно) та акт приймання-передачі робіт після примірки готового індивідуального засобу реабілітації, якщо він Вам підійшов (п. 29, 37 Порядку).

Крок 8. Ви отримуєте ТЗР, настанову щодо його експлуатації та талон на гарантійний ремонт (п. 24, 29 Порядку).

За додатковою інформацією щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації Ви можете звернутись до Управління за телефонами 099-069-02-10, 089-22-00-151.

Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітаціїПорядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації

Останні статті на сайті