Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 60 гостей.

Презедент України

Призначення житлової субсидії з травня 2021 року

Переглядів: 4048
13.07.2021 - 10:02

До уваги одержувачів житлових субсидій Бахмутської міської територіальної громади

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради інформує.

Для призначення житлової субсидії з травня 2021 року нові заяву та декларацію необхідно надати домогосподарствам, яким житлова субсидія:

1) надавалася у грошовій безготівковій формі;

2) була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи);

3) була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

При цьому, всім домогосподарствам, які звернуться за житловою субсидією з травня по вересень 2021 року, таку державну допомогу буде призначено з травня 2021 року.

Розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період іншим домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, якщо відсутні критерії, які унеможливлюють призначення житлової субсидії.

Умови, за яких житлова субсидія не призначається

1. За наявності у будь-кого зі складу домогосподарства або у члена сім’ї, особи зі складу домогосподарства у власності:

більше ніж одного житлового приміщення ( крім житла, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, розташованого в сільській місцевості, на тимчасово окупованої території, у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, та у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, або житла, непридатного для проживання);

житлового приміщення загальна площа якого перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 230 кв. метрів для індивідуальних будинків (за виключенням певних випадків);

транспортного засобу молодше 5 років (крім виключних випадків);

 більш ніж одного транспортного засобу молодше 15 років (крім виключних випадків).

2. Якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням здійснив на суму понад 50 тис. грн.:

купівлю (земельної ділянки, квартири, будинку, іншого нерухомого майна, транспортного засобу, цінних паперів, віртуальних активів, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив одноразово будь-які роботи або послуги);

платіж, що впливає з правочинів, за якими передбачено набуття майнових прав на нерухоме майно або транспортні засоби;

внески до статутного капіталу товариства, підприємства, організації;

благодійну діяльність (кошти);

надання поворотної/безповоротної допомоги, позики;

операції з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів.

3. Будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається субсидія, має на депозитному банківському рахунку кошти у сумі, що перевищує 100 тис. грн.

4. За наявності простроченої понад 3 місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком у розмірі понад 340 грн.

5. Якщо громадянин не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання або не сплачує суми до повернення, визначені структурним підрозділом з питань соціального захисту населення

6. Якщо громадянин має заборгованість за виконавчим провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці (за виключенням певних осіб).

7. Якщо у громадян доходи відсутні (менше мінімальної заробітної плати) та/або не сплачено ЄСВ у розмірі, не меншому від мінімального, або вони перебували за кордоном понад 60 днів (за виключенням випадків, визначених нормативними актами).

Про наявність таких умов, за яких житлова субсидія не призначається громадяни мають повідомити органи соціального захисту населення до 1 вересня 2021 року.

Останні статті на сайті