Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Серйозні розмови про бізнес

Переглядів: 414
02.12.2021 - 09:23

1 грудня в центрі дистанційних комунікацій Бахмутського міського центру зайнятості  відбувся тренінг для безробітних. Шукачів роботи запросили  до центру розвитку підприємництва. Обговорювали планування власної справи. Діючи підприємці та соціальні партнери служби зайнятості теж долучились до участі в онлайн-заході.

Профконсультантка Олена Бояринова обговорила зі слухачами  можливості започаткування підприємницької діяльності з використанням інформаційного ресурсу державної служби зайнятості. Учасники знайомились з додатковими джерелами отримання корисної для підприємців інформації. Серед них додаток на андроїд «Центр розвитку підприємництва», відео-уроки з бізнес-планування Донецького центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості тощо. Слухачі детально розглянули  отримання  додаткового фінансування для розвитку бізнесу через участь у діючих міжнародних грантових програмах. Такі програми існують як  для діючого бізнесу так і для тих, хто лише замислюється над відкриттям власної справи. Шукачі роботи отримали рекомендації по пошуку грантодавців у мережі Інтернет.

До заходу долучилась начальниця відділу Бахмутського бюро правової допомоги Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Судак. Вона презентувала слухачам послуги для населення. Розглядали правовий захист малого бізнесу. Також обговорювали користування електронними державними сервісами.

Потім до заходу долучилась головна державна інспекторка Бахмутської державної податкової інспекції головного управління державної податкової служби у Донецькій області Наталя Бережна. Розбирали систему оподаткування та одноразове добровільне декларування. Також  знайомились з порядком подання декларації і сплати збору з одноразового добровільного декларування.  Також дізнались про активи, які можна легалізувати та про ставки збору з одноразового добровільного декларування. Слухачів інформували про порядок отримання податкової знижки. Далі були розглянуті питання щодо легалізації праці та заробітної плати, зокрема про переваги роботодавців при використанні задекларованої праці.

Бахмутський міський центр зайнятості

1 грудня в центрі дистанційних комунікацій Бахмутського міського центру зайнятості  відбувся тренінг для безробітних.