Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 106 гостей.

Презедент України

Бібліотека для людей з вадами зору відновлює свою роботу в Дніпрі

Переглядів: 647
11.04.2024 - 14:35

Для людей з порушеннями зору важко переоцінити значення комп'ютерних технологій, адже завдяки їм вони мають можливість спілкуватися, брати участь в онлайн-спільнотах, здобувати освіту, розвивати свої творчі здібності та багато іншого.

Бібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Центральної міської бібліотеки Бахмутської міської ТГ була єдиною в Донецькій області та протягом багатьох років відігравала важливу роль у житті таких людей. Це було не просто місце, де можна отримати книги шрифтом Брайля, а справжній центр адаптації та соціалізації бахмутян цієї категорії. Бібліотека була оснащена сучасною комп’ютерною технікою для осіб з вадами зору. Фахівці бібліотеки проводили навчання людей з порушеннями зору роботі на комп’ютері та в мережі Інтернет. За допомогою тифлокомплексу незрячий користувач міг отримувати інформацію з екрана монітора завдяки синтезатору мови та спеціальному брайлівському дисплею. На жаль, війна забрала у них таку можливість.

Наразі бахмутські спеціалісти активно відновлюють роботу в Дніпрі. Завдяки співпраці з керівництвом Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей  тут було встановлено тифлокомплекс. Тепер бахмутяни з вадами зору матимуть можливість знову користуватися таким необхідним комп’ютерним обладнанням.

За інформацією Управління культури Бахмутської міської ради.

Бібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Центральної міської бібліотеки Бахмутської міської ТГ активно відновлює роботу в Дніпрі. Бібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Центральної міської бібліотеки Бахмутської міської ТГ активно відновлює роботу в Дніпрі. Бібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Центральної міської бібліотеки Бахмутської міської ТГ активно відновлює роботу в Дніпрі. Бібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Центральної міської бібліотеки Бахмутської міської ТГ активно відновлює роботу в Дніпрі.

Останні статті на сайті