Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 67 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Фінансування проєктів з відновлення та розвитку енергетики

Переглядів: 1426
30.07.2024 - 10:24

На виконання пункту 1 протоколу наради від 10 липня 2024 року під головуванням голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна з питань встановлення систем альтернативної енергетики для стабілізації ситуації в енергетичній сфері Донецької області надаємо матеріали, отримані від державних банків, які здійснюють діяльність в регіоні, про державні програми фінансової підтримки проєктів із встановлення систем альтернативної енергетики.

Умови кредитування від АТ «Ощадбанк»

            Філія – Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» пропонує пільгову  державну фінансову підтримку в межах Програми «Доступні кредити 5-7-9%» (Постанова КМУ №28), яка реалізується урядом, для підприємства мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ).                             

              АТ «Ощадбанк», як учасник Програми, пропонує фінансування суб’єктів підприємництва, які здійснюють енергосервіс для підвищення енергетичної ефективності об’єктів державної та комунальної власності, експлуатацію генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з відновлюваних джерел енергії, без застосування “зеленого” тарифу та механізму ринкової премії, установок зберігання енергії, електрозарядної інфраструктури та малих систем розподілу індустріальних парків, а також будівництво та улаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок, вигідні кредити для забезпечення енергонезалежності. 

            Основні параметри кредитування:

  • без комісії за видачу; 
  • власний внесок від 0%;
  • сума фінансування – до 150 млн грн;
  • строк кредитування – до 10 років;
  • застава – обладнання, що купується;
  • відсоткова ставка для підприємств, виробничі потужності яких розміщені  в  зоні  високого воєнного  ризику,  становить  1%  річних  два  перших роки кредитування, у подальшому 5%       річних.    

Разом з цим, з 20 липня 2024 року АТ «Ощадбанк» за урядовою програмою кредитування здійснює безвідсоткове кредитування громадян, а також об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК)  на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.

           В рамках програми можна купувати та встановити генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання електричної енергії та допоміжне обладнання.                                                                                                                                                           

            Основні параметри кредитування          

  • сума кредиту до 5 млн грн;
  • термін кредитування до 5 років;
  • відсоткова ставка 7% річних.

Програма працюватиме у комбінації із програмою “ГрінДІМ”. ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати відшкодування витрат до 70% вартості проекту після його облаштування.

 Подати заявку з інвестиційного кредитування в напрямі енергетики можна в будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» або онлайн Ощадбізнес.

Додаткову інформацію щодо умов кредитування можна отримати на офіційному сайті Банку за посиланням Ощадбанк кредити 5-7-9, у менеджерів АТ «Ощадбанк» в найближчому відділенні, скориставшись презентацією (додається), або за телефоном: 0 800 219 800.

 

Умови кредитування від АТ «Укргазбанк»

              З умовами державних програм фінансової підтримки проєктів із встановлення систем альтернативної енергетики АБ «УКРГАЗБАНК»  можливо ознайомитися скориставшись матеріалами презентацій (додаються) та інформацією за посиланнями: 

 https://www.ukrgasbank.com/small_bussiness/credit/5_7_9_cred/

https://www.ukrgasbank.com/small_bussiness/programy_pidtrymky_osbb/green_dim/

https://ukrgasbank.com/municipal_energo/


Останні статті на сайті