Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 70 гостей.

Літній табір у салдусі – незабутній відпочинок

Переглядів: 928
15.08.2024 - 13:04

Незабутня подорож протягом тижня Латвією добігла кінця, залишивши у бахмутських школярів неймовірні враження, відчуття радості, спокою та затишку.

Кожен день перебування приносив новий досвід, нові знайомства та емоції, а також мав на меті навчити дітей практичним навичкам та теоретичним знанням.

У перший день літнього табору дітей зустрів мальовничий Броцени, у якому вони мали унікальну можливість відвідати місцеве підприємство з виготовлення цементу Schwenk, де дізналися про інноваційні технології його виготовлення. Наступного дня учні здійснили похід до Цієцерського озера та займалися водними активностями: каталися на сапах, моторних човнах та на кораблику, насолоджуючись дивовижними видами.

Одним з пунктів програми було відвідування міста Салдус, де на площi Оскара Калпака діти зустрілись із мером Салдуського крайового самоврядування Марicом Зустом. Він зазначив, що гаслом міста Салдус є слова “Saldus piepilda”, що означають «Салдус заповнює». І, дійсно, Салдус заповнив серця бахмутян спогадами про відвідування музею Яніса Розенталя, екскурсією в Салдуську основну школу, спортивну та музичну школи, школу мистецтв .

Представники Бахмутської міської ради познайомилися з організацією освітнього процесу в Салдуському краї в різних освітніх установах: дошкільному закладі, загальної середньої освіти, соціальної реабілітації. Перейняли досвід колег із питань реорганізації та оптимізації закладів, особливих методик викладання, активної участі у проєктній діяльності тощо.

Діти побували в Ризі. Її вузенькі вулички та атмосферні будівлі збагатили бахмутян знаннями про історичну та культурну спадщину столиці Латвії. Окрім того, Національна бібліотека Латвії допомогла глибше зрозуміти ідентичність та унікальність латвійців і вразила своїми масштабами, ексклюзивністю матеріалів та експонатів, які там зберігаються.

Не секрет, що краще пізнати країну можна, скуштувавши її національні страви, а якщо ще й виготовити їх самостійно, то стає вдвічі смачніше. Скландрауши - національна латиська солодка випічка з цільнозернового борошна з картопляною та морквяною начинками, що запікається у печі. Тож, діти навчилися готувати, а куштували власноруч зроблені смаколики на березі відкритого Балтійського моря на узбережжі Юркалне.

Кожна мить подорожі була особливою, кожен день не схожий на інший, кожен спогад зайняв особливе місце в памʼяті та у світлинах.

Під час щемливої церемонії закриття табору в мальовничому саду у Солвейги Дзене в Броценах діти ділилися враженнями про Латвію, будували плани подальшої співпраці та дружби, отримали велику кількість подарунків та теплих слів на згадку.

Ми не можемо змінити реальність, але в наших руках зробити дитинство щасливим, заповнивши його незабутніми враженнями, спогадами, щирими емоціями, відчуттям щастя, яке переповнює до країв, можливістю жити в моменті та насолоджуватись життям. Саме це і подарувала бахмутським школярам Латвія. Кожен буде згадувати ці дні з теплом та неймовірною вдячністю до тих, завдяки кому ця поїздка відбулася.

Управління освіти Бахмутської міської ради

Бахмутські школяри відвідали Латвію.Представники Бахмутської міської ради познайомилися з організацією освітнього процесу в Салдуському краї в різних освітніх установах: дошкільному закладі, загальної середньої освіти, соціальної реабілітації. Перейняли досвід колег.Представники Бахмутської міської ради познайомилися з організацією освітнього процесу в Салдуському краї в різних освітніх установах: дошкільному закладі, загальної середньої освіти, соціальної реабілітації. Перейняли досвід колег.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Представники Бахмутської міської ради познайомилися з організацією освітнього процесу в Салдуському краї в різних освітніх установах: дошкільному закладі, загальної середньої освіти, соціальної реабілітації. Перейняли досвід колег.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.Бахмутські школяри відвідали Латвію.