Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Виконання порядку часткового відшкодування вартості ліків особам з гіпертонічною хворобою знаходиться на контролі

Переглядів: 7141
29.12.2012 - 12:56

Вважаючи актуальність проблеми захворюваності на гіпертонічну хворобу, в Україні було затверджено  низку нормативних документів. Виконання Постанов, наказів щодо регулювання цін на лікарські засоби для лікування хворих на гіпертонічну хворобу дозволило зробити доступними ліки для цих осіб.

На веб-сайті Артеміської міської ради було оприлюднено перелік аптечних закладів, які працюють на території Артемівської міської ради у проекті щодо гіпертонічної хвороби. На теперішній час ГУОЗ Донецької облдержадміністрації затверджено наказ від 04.12.2012 №427 “Про внесення змін до наказу від 30.10.2012 №368 “Про організацію виконання порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою”, яким внесено зміни до переліку аптечних закладів Донецької області, які працюють у проекті.

В зазначених у цьому переліку аптечних закладах ліки повинні відпускатися за рецептами лікарів загальної практики – сімейної медицини, дільничних терапевтів, педіатрів та кардіологів. Лікарські засоби, вартість яких підлягає державному відшкодуванню, повинні бути завірені виписані тільки на типових рецептурних бланках ф-1 та додатково позначені печаткою червоного кольору. «Вартість підлягає відшкодуванню». Рецепти на лікарські засоби, вартість яких підлягає державному відшкодуванню, повинні залишатися та зберігатися в аптеці протягом трьох років (не враховуючи поточного року). Ліки повинні відпускатися за зниженою ціною, що затверджено наказом МОЗ України від 01.06.2012 №419 із внесеними до нього змінами.

Звертаємось до осіб з гіпертонічною хворобою, у яких виникли проблеми з отриманням ліків за зниженими цінами за такими рецептами:  повідомляйте про такі факти відділ охорони здоров`я Артемівської міської ради (за телефоном 44-03-12 по вівторках та четвергах).

О.В.Литвин, заступник головного лікаря КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради»

Останні статті на сайті