Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 114 гостей.

Презедент України

Сьогодні діти - завтра народ

Переглядів: 7220
26.04.2013 - 07:45

У  квітні на базі дошкільного навчального закладу №17 «Орлятко» м.Соледару відбувся міський семінар керівників дошкільних закладів відділу освіти Артемівської міської ради.

Зустріч відбулася за темою «Формування основ правового виховання в просторі соціального розвитку дитини». Метою засідання було окреслення актуальності реалізації  концептуальних підходів до правового виховання  дітей в дошкільних навчальних закладах як нового напрямку соціально-морального виховання; вдосконалення навчально-виховного процесу та взаємодії з родинами вихованців через організацію співпраці методичної та психологічної служб дошкільної установи; обговорення дієвих управлінських механізмів та методів сприяння розвитку моральної компетенції  дітей та правової культури  батьків.

 Семінар проводився у формі проблемних майданчиків (рекламний, презентаційний, навчальний, казковий, пошуковий, дискусійно-правовий, рефлексивний), що дало можливість структурувати план проведення у відповідності з методичними та психологічними принципами.

 Під час проведення рекламного майданчику головний спеціаліст з питань дошкільної освіти Коломак Т.Б., методист міського методичного кабінету Нікітіна І.І. обговорили актуальність, ключові поняття та концептуальні положеннями  міжнародних та державних документів з означеної  проблеми.

На презентаційному майданчику творчою групою ДНЗ№17 (музичний керівник  Шистко І.В., інструктор з фізкультури Молочна К.В., завідувач   Мельник В.В.) змістовно та оригінально було висвітлено  досвід роботи закладу з правового виховання. Під час інсценованої композиції з дітьми та батьками «Церемонія вручення премії Золотий Орел», яка  стала підсумковою частиною психолого-педагогічного мега-проекту ДНЗ№17  «Хай знає кожна дитина мала про те, що в неї є різні права», учасники семінару познайомились із сучасними формами роботи з дітьми та батьками.

Робота навчального майданчику, яку провели методист методкабінету         Нікітіна І.І., вихователь-методист ДНЗ№ 17 Юнг Т.Є. та психолог ДНЗ№ 17 Твердохліб Т.Є.,  вихователь-методист ДНЗ№10 Мілованова М.В.,була спрямована на удосконалення управлінської підсистеми щодо правової освіти в умовах ДНЗ та складалась з  теоретичного вивчення  особливостей правової освіти дошкільників, інформування про алгоритм  психологічного та методичного супроводу,  обговорення    пріоритетів демократичного стилю управління  та ділового спілкування в ДНЗ. Управлінський аспект  доповнила  ініціативна група завідувачів ДНЗ№16, 24, 27, 31, 39, 59, яка зібрала змістовний «кейс управлінця» з рекомендаціями щодо ведення правової документації керівників та управлінського аудиту з правового виховання.

Спеціаліст з питань дошкільної освіти Рязанцева В.В. та методист міського методкабінету  Нікітіна І.І., в рамках дискусійного майданчику, поєднали проблемні питання, статистичні дані, зміст нормативно-правових актів  та юридичні аспекти у вигляді інтерв’ю зі спеціалістами   юридичних, медичних та соціальних організацій, в контексті  захисту прав дошкільників. У ході рефлексивно-підсумкового майданчику були обговорені  рекомендації  по реалізації задач правової освіти дітей дошкільного віку.

Cемінар керівників дошкільних закладів відділу освіти Артемівської міської ради за темою «Формування основ правового виховання в просторі соціального розвитку дитини».Cемінар керівників дошкільних закладів відділу освіти Артемівської міської ради за темою «Формування основ правового виховання в просторі соціального розвитку дитини».Cемінар керівників дошкільних закладів відділу освіти Артемівської міської ради за темою «Формування основ правового виховання в просторі соціального розвитку дитини».Cемінар керівників дошкільних закладів відділу освіти Артемівської міської ради за темою «Формування основ правового виховання в просторі соціального розвитку дитини».Cемінар керівників дошкільних закладів відділу освіти Артемівської міської ради за темою «Формування основ правового виховання в просторі соціального розвитку дитини».Cемінар керівників дошкільних закладів відділу освіти Артемівської міської ради за темою «Формування основ правового виховання в просторі соціального розвитку дитини».

Останні статті на сайті