Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Презедент України

Експозиція «Артемівськ в роки війни» в ЗОШ № 18

Переглядів: 5885
01.11.2013 - 10:10

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України в жовтні 2013 року на базі ЗОШ № 18 працював колектив Артемівського краєзнавчого музею зі зворушливою експозицією «Артемівськ в роки війни» в рамках 69-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Учні 5-11-х класів мали можливість побачити документальні кадри початку війни, рідного міста в період визволення, впізнати знайомі місця і будинки, спаплюжені лихоліттям війни. Співробітники музею Ігор Корнацький, Наталя Малина, Тетяна Тропіна, Наталя Дішева та Євгенія Дьякова прочитали цікаві лекції школярам про період окупації міста Артемівська, познайомили з іменами героїв Радянського Союзу, які мешкали в нашому місті. Діти дізналися більше про життя і подвиги людей, чиї імена увічнені в назвах вулиць міста Артемівська.                    

         Найбільше враження у дітей викликали жахливі факти окупації міста. 22 місяця фашистського режиму стали справжньою трагедією для жителів. В експозиції музею представлені документи і фотокопії окупаційного періоду: газети, фото жертв фашистського терору, документи партизан і підпільників.

        Жваве зацікавлення у дітей викликала заключна частина лекції – експозиція справжніх речей років Великої Вітчизняної війни. Діти мали змогу побачити  і навіть взяти в руки залишки зброї –  гільзи, патрони, штик-ніж, обмундирування – солдатську і офіцерську гімнастерку, побачити різницю між німецькою та радянською касками, потримати в руках бінокль, планшет, німецький футляр для парашута та інше. Але школярі не залишилися пасивними спостерігачами – учні 8-В класу Андрій Сергієнко та Артем Бояринов, які є членами гуртка «Юні краєзнавці», виступили експертами-консультантами з приводу знайдених речей, про що був складений відповідний акт. Юні археологи передали в дар музею радянську каску, залишки протипіхотної міни, гранати, саперної лопати (це – новинка в колекції музею) та  декілька німецьких і радянських гільз від патронів.

        Завдяки плідній співпраці співробітників Артемівського краєзнавчого музею та адміністрації ЗОШ №18 учні цієї школи завжди будуть нести у своєму серці невгасимий вогонь пам’яті про  незабутні події 1941-1945 років, які відбувалися і в рідному  місті Артемівську.

В жовтні 2013 року на базі ЗОШ № 18 працював колектив Артемівського краєзнавчого музею зі зворушливою експозицією «Артемівськ в роки війни» в рамках 69-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.В жовтні 2013 року на базі ЗОШ № 18 працював колектив Артемівського краєзнавчого музею зі зворушливою експозицією «Артемівськ в роки війни» в рамках 69-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Останні статті на сайті