Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 78 гостей.

Казковий світ «Соляної симфонії» відкрили для себе учні Соледарської ЗОШ № 13

Переглядів: 3911
25.01.2014 - 09:31

24 січня 2014 року учні 5-В класу Соледарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 разом зі своїм класним керівником Альоною Семиряд здійснили екскурсію до спелеосанаторію «Соляна симфонія», який знаходиться на глибині 300 метрів під землею, у соляній шахті, де проходять лікування люди з усього світу, хворі на бронхіальну астму.

В шахті першим дітей зустрів добрий Шубін, вирізаний із соляної глиби. Вважається, що цей міфічний персонаж оберігає шахтарів від небезпеки та допомагає їм у їх нелегкій праці.

Крім того, учні змогли побачити символ Донеччини – пальму Мерцалова, яка також виготовлена із солі. Екскурсовод розповів школярам багато цікавих шахтарських легенд, пов’язаних з різними вигаданими персонажами, соляні фігури яких приємно вразили дітей.

Ще однією дивовижею для школярів стала гра у футбол на справжньому футбольному полі, розташованому в соляній камері під землею. Тут учні веселилися, бігали та робили дихальну гімнастику.

Після підняття на поверхню діти були сповнені яскравих вражень та позитивних емоцій, а цікаві фотографії залишаться їм на довгу згадку про неймовірну подорож у світ соляної казки.

24 січня 2014 року учні 5-В класу Соледарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 здійснили екскурсію до спелеосанаторію «Соляна симфонія»24 січня 2014 року учні 5-В класу Соледарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 здійснили екскурсію до спелеосанаторію «Соляна симфонія»