Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Забезпечення медичними препаратами хворих на "Цукровий діабет"

Переглядів: 3189
01.08.2014 - 12:40

Цукровий діабет - це захворювання, обумовлене абсолютною або відносною недостатністю інсуліну і характеризується порушенням обміну вуглеводів з підвищенням кількості глюкози в крові та сечі, а також іншими порушеннями обміну речовин.

За оцінками Міжнародної діабетичної федерації (IDF), на сьогоднішній день в світі більше 366 млн. людей з діабетом. Кількість хворих на цукровий діабет в Україні постійно зростає. На сьогоднішній день 1,2 мільйона осіб в Україні страждають діабетом, 200 тисяч з них потребують щоденних ін'єкцій препаратів інсуліну.

На території Артемівської міської ради всього на обліку з діагнозом «Цукровий діабет» перебуває 3 800 осіб, у тому числі 540 осіб, які потребують щоденних ін’єкцій інсуліну.

Впродовж 2009-2013 років медична допомога хворим на Цукровий діабет надавалася згідно Державної цільової програми «Цукровий діабет».

Впродовж І півріччя 2014 року на території Артемівської міської ради хворі на Цукровий діабет були забезпечені медичними препаратами та виробами медичного призначення за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів на загальну суму 464,4 тис. грн. Придбано препаратів інсуліну імпортного та вітчизняного виробництва на суму 423,3 тис. грн. та закуплені тест смужки на суму 41,1 тис. грн. за рахунок коштів місцевого бюджету.

З метою належного забезпечення лікарськими засобами хворих на цукровий та нецукровий діабет за рахунок цільових коштів обласного бюджету в 2014 році, на виконання наказу департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації  від 04.07.2014 № 222, згідно з яким забезпечення медичними препаратами буде здійснюватися шляхом отоварювання рецептів, виписаних ендокринологами АЦРЛ, в аптеці № 130 «Добрі ліки», розташованої за адресою м Артемівськ, вул. Оборони, 42. Договір укладено між департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації та аптекою на відшкодування вартості лікарських засобів для хворих на цукровий та нецукровий діабет. Для забезпечення хворих препаратами інсуліну на території Артемівської міської ради в липні-грудні 2014 року виділено суму 1 141 686,00 грн., з розподілом суми помісячно.

За інформацією, наданою аптекою, впродовж одного-двох тижнів, буде отримано препарати інсуліну та розпочато отоварення рецептів.

Останні статті на сайті