Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Витинанки-візерунки - то найкращі подарунки

Переглядів: 4790
12.01.2015 - 07:25

Витинанки — один із видів українського народного декоративного мистецтва, що має глибокі й багаті традиції. Це сюжетні та орнаментальні прикраси житла, ажурно або силуетно витяті ножицями, вирізані ножем з білого й кольорового паперу. Їх використовували для прикрашання стін, вікон, полиць, груб, коминів, печей.

Вихованці та керівники гуртків Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості завітали на майстер-клас з виготовлення паперових орнаментів «Витинанки-візерунки - то найкращі подарунки» до майстрині сучасного декоративно-прикладного мистецтва, викладача художнього відділення Часовоярської школи мистецтв Вікторії Нестерової. Зустріч проходила у Палаці культури ПАТ «Часовоярський вогнетривкий комбінат».

Майстриня розповіла дітям про історію виникнення витинанок, традиції їх використання в давньому українському побуті та про те, як побутує цей вид мистецтва в наш час. Продовжила тему, познайомивши дітей з видами витинанок та прийомами, які використовуються для їх виготовлення. Вікторія Нестерова складає власні композиції, авторські витинанки, які знають в місті та за його межами. Вона представляє свої роботи на різноманітних мистецьких виставках, ярмарках народної творчості, фестивалях.

Під час майстер-класу присутні змогли зазирнути в чарівний світ народного мистецтва, створивши своїми руками маленьке диво – витинанку. Кожен став маленьким майстром і власноруч створив витинанку, яка принесла справжнє творче задоволення.

Гості завітали з солодощами, які надали депутати Артемівської та Часовоярської міських рад, а господиня пригостила їх гарячим чаєм.

 

Вихованці та керівники гуртків Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості завітали на майстер-клас з виготовлення паперових орнаментів «Витинанки-візерунки - то найкращі подарунки» до майстрині Вікторії Нестерової.Вихованці та керівники гуртків Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості завітали на майстер-клас з виготовлення паперових орнаментів «Витинанки-візерунки - то найкращі подарунки» до майстрині Вікторії Нестерової.Вихованці та керівники гуртків Часовоярського Центру дитячої та юнацької творчості завітали на майстер-клас з виготовлення паперових орнаментів «Витинанки-візерунки - то найкращі подарунки» до майстрині Вікторії Нестерової.