Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 131 гість.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Особливості співацької культури вивчали музкерівники дитсадків м. Артемівська

Переглядів: 3210
25.03.2015 - 11:03

На базі дошкільного навчального закладу комбінованого типу, ясел-садка №59 «Червона квіточка» при підтримці міського методичного кабінету відділу освіти Артемівської міської ради було проведено засідання методичного об’єднання для керівників музичних дошкільних навчальних закладів, яке було присвячено темі «Розвиток музичних здібностей та виховання співацької культури дітей через дитячу пісню».

Розпочалося засідання з привітання музичних керівників за допомогою пісеньок-привітань, яке було організовано практичним психологом дошкільного закладу №59 Оксаною Астраханцевою. Це сприяло створенню радісного настрою та позитивного мікроклімату.

Вихователь-методист дитсадка №59 Ірина Щербак запропонувала гостям переглянути відеоролик та познайомитися з напрямками роботи дошкільного закладу. Більш детально вона зупинилася на формах роботи щодо музичного розвитку дітей.

Під час педагогічного полілогу, вихователь-методист Ірина Щербак та практичний психолог Оксана Астраханцева разом зі слухачами методичного об’єднання обговорили питання дитячого виконавства, з’ясували проблеми та спробували знайти способи їх вирішення. Педагоги приймали активну участь у обговоренні, отримали методичні пам’ятки та буклет з психолого-педагогічними порадами.

Разом з керівником методичного об’єднання Іриною Чамор (ДНЗ №25) педагоги розібралися в особливостях ігрової методики О.В. Кацер щодо навчання дітей співу. Педагогам були надані конкретні практичні рекомендації.

Особливий інтерес у слухачів викликало домінантне музичне заняття з розвитку співацьких здібностей дітей. Під час заняття музичний керівник ДНЗ №59 Вікторія Біленко продемонструвала цікаві сучасні методи та прийоми роботи над піснею (спів рядами, ансамблем, використання мнемотаблиць, тощо), здоров’язберігаючі технології під час музичного заняття. Весь ігровий сюжет заняття був побудований через роботу з мультимедійною презентацєю.

Цікаво пройшла презентація досвіду роботи вчителя Соледарської Школи мистецтва» Юлії Яблочкиної. Вона поділилася практичними методами роботи щодо розвитку співацьких здібностей у дітей, продемонструвала результати роботи у формі міні-концерту з участю учнів. Слухачі презентували тематичну аудіодобірку дитячих пісень до випускного свята, міні-добірку мнемосхем до тексту пісень згідно програми розвитку «Дитина».

Підсумком зустрічі стала рефлексія діяльності, проведена за допомогою вправи «Асоціативний подарунок», на якій слухачі поділилися враженнями, думками, висловили пропозиції щодо проведення засідання.

На базі ясел-садка №59 «Червона квіточка» було проведено засідання методичного об’єднання для керівників музичних дошкільних навчальних закладів на тему «Розвиток музичних здібностей та виховання співацької культури дітей через дитячу пісню».На базі ясел-садка №59 «Червона квіточка» було проведено засідання методичного об’єднання для керівників музичних дошкільних навчальних закладів на тему «Розвиток музичних здібностей та виховання співацької культури дітей через дитячу пісню».На базі ясел-садка №59 «Червона квіточка» було проведено засідання методичного об’єднання для керівників музичних дошкільних навчальних закладів на тему «Розвиток музичних здібностей та виховання співацької культури дітей через дитячу пісню».

Останні статті на сайті