Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Презедент України

Зміни щодо адміністративного збіру за проведення державної реєстрації та надання відомостей з Єдиного державного реєстру.

Переглядів: 3748
10.04.2015 - 06:17

До  уваги юридичних  осіб  та  фізичних  осіб - підприємців!

З 05.04.2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» від 12.02.2015 № 191-VIII, яким внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (далі-Закон).

Згідно внесених змін відбулись зміни щодо адміністративного збіру за проведення державної реєстрації та надання відомостей з Єдиного державного реєстру.

Так стаття 10 Закону викладена у такій редакції:

Адміністративний збір за проведення державної реєстрації

1. За проведення державної реєстрації змін:

        -що вносяться до установчих документів юридичної особи, справляється адміністративний збір у розмірі 0,05 мінімальної заробітної плати;

        -імені або місця проживання фізичної особи - підприємця справляється адміністративний збір у розмірі 0,02 мінімальної заробітної плати.

2. Адміністративний збір за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів благодійних організацій, не справляється.

3. За видачу дубліката оригіналу установчих документів та змін до них, засвідчених державним реєстратором, справляється адміністративний збір у розмірі 0,02 мінімальної заробітної плати.

4. Кошти, одержані відповідно до цього Закону як адміністративний збір, зараховуються до державного бюджету.

5. Документом, що підтверджує внесення адміністративного збору, є копія квитанції, виданої банком, копія платіжного доручення з відміткою банку, квитанція з платіжного термінала, квитанція (чек) з поштового відділення зв’язку.

6. Адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому подаються документи для проведення відповідної реєстраційної дії".

Стаття 20  п.5, п.6  у новій редакції:

 5. За надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляється плата у такому розмірі:

        0,05 мінімальної заробітної плати - за надання витягу та довідки з Єдиного державного реєстру в паперовій формі;

        0,02 мінімальної заробітної плати - за надання виписки з Єдиного державного реєстру в паперовій формі;

         75 відсотків плати, встановленої цією частиною, - за надання витягу, довідки та виписки з Єдиного державного реєстру в електронній формі.

Плата за надання відомостей справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому подається запит про надання відповідних відомостей.

 6. За надання виписки з Єдиного державного реєстру за результатами проведення реєстраційної дії плата не справляється.

Останні статті на сайті