Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 59 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Переглядів: 396
26.11.2021 - 10:33

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Бахмутським міським центром соціальних служб спільно з Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради проведено засідання круглого столу «Посилення ефективності міжсекторального реагування та взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі» за участю  представників/ць  міжвідомчої взаємодії з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Під час заходу обговорювались здобутки та труднощі, з якими довелося зіткнутися усім, хто задіяний в цій роботі і намагається зробити більше у напрямку вирішення проблеми домашнього насильства.

Так, директорка Бахмутського міського центру соціальних служб розповіла про заплановане відкриття найближчим часом на території громади притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та про порядок влаштування, розміщення та перебування постраждалих осіб до притулку, а також хто має право на влаштування до притулку, а хто ні.

Як повідомив представник Бахмутського відділу поліції, сьогодні насильство в сім'ї стало майже буденним явищем. Потерпілим від нього здебільшого стають жінки і діти. Близько половини сімейно-побутових конфліктів залишаються прихованими, бо їх жертви або не бажають, або соромляться повідомляти до поліції про такі факти.

Жваво обговорювалось питання про впровадження корекційних Програм для кривдників, які наразі не можуть бути реалізовані на території громади у зв’язку з відсутністю фахівця. Спеціалістка відділу молодіжної політики, яка є відповідальною особою, що здійснює заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству повідомила, що для забезпечення громади фахівцем, який пройде відповідне навчання щодо проведення корекційних програм, надано запит до управління  сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації.

Підводячи підсумок зустрічі для того щоб  заподіяти домашньому насильству та уникнути повторного злочину, своєчасно надати необхідну допомогу сім'ї, жінці чи дитини структурні підрозділи, які відповідальні за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім'ї, повинні вчасно та злагоджено співпрацювати.

 

izobrazhenie_viber_2021-11-25_16-28-15-003_1ea2e73e8-cf1c-47e0-8f9d-e2fcb0fd32e9_1a96fa10a-e38a-427e-a6c4-ec8ac2f14c25_1

Останні статті на сайті