Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Усі питання щодо монетизації транспортних пільг будуть вирішувати місцеві органи влади, - Павло Розенко

Переглядів: 869

Якщо місцеві органи влади правильно підійдуть до питання монетизації пільг на проїзд у транспорті, то монетизація буде дуже вигідна пільговикам. Про це в інтерв’ю «Фактам» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Якщо місцеві органи влади правильно підійдуть до цього питання, то монетизація пільг буде дуже вигідна пільговику. Адже, отримавши «живі» гроші на руки, пільговики зможуть користуватися тими видами транспорту (наприклад, маршрутними таксі), які зараз не забезпечують їм пільговий проїзд. Або взагалі витратити ці гроші на інші потреби, наприклад, якщо пільговик проживає в селі і транспортом практично не користується», - сказав він.

«Тобто монетизація пільг забезпечує більш рівний доступ пільговиків до їх соціальних прав. Це питання реальної доступності транспортної пільги для всіх категорій», - наголосив Павло Розенко.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що рішення щодо проведення монетизації транспортних пільг будуть приймати місцеві органи влади. «У минулому році були внесені зміни до Бюджетного кодексу, де місцевій владі надане право вирішувати, в якому саме вигляді будуть надаватися транспортні пільги - в готівковій чи безготівковій формі. Всі питання фінансового забезпечення та виду транспортних пільг вирішуватимуть територіальні громади», - підкреслив він.

За словами Павла Розенка, місцева влада може ухвалити рішення не проводити монетизацію пільг і залишити фінансування пільг в колишньому вигляді - в безготівковому. «Проведення монетизації транспортних пільг - це можливість, але не обов'язок місцевої влади», - уточнив Павло Розенко.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що в разі ухвалення органами місцевої влади рішення про монетизацію пільг на проїзд відповідні кошти будуть видаватися пільговикам «на руки».

«Щодо кількості «пільгових поїздок» - всі ці рішення буде приймати місцева влада. Уряд лише окреслив схему мінімальних гарантій - не менше 30 поїздок на місяць. А місцева влада може встановити розмір компенсації і 60, і 100 поїздок на місяць. Відчуваєте різницю? Це чітко прописано в порядку: органи місцевої влади можуть самостійно приймати рішення про збільшення як кількості поїздок, так і розміру суми компенсації для певних категорій. Більше того - вони мають право розширити перелік пільгових категорій. Але менше тієї кількості поїздок, яку затвердив Уряд, вони встановити не можуть. Таким чином ми захистили пільговиків від можливих порушень їх прав з боку місцевих чиновників», - пояснив Павло Розенко.

Усі питання щодо монетизації транспортних пільг будуть вирішувати місцеві органи влади, - Павло Розенко

10.04.2018 - 13:21