Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 59 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Бібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору

Переглядів: 780
 

Місце знаходження:
вул. О. Сибірцева,214
м. Бахмут,
Донецька обл.,
Україна 84500

Балансоутримувач об’єкта:
Управління культури
Бахмутської міської ради

Бібліотекар:
Гасанова Ельвіра Юріївна

Контакти:
тел.: (06274) 4-54-54
e-mail: centrallibraryfilial1@gmail.com
сайт:
 artbiblio.ucoz.org

Режим роботи:
понеділок – п’ятниця
з 09.00 до 17.00,

Перерва з 12.00 до 13.00
Вихідні субота, неділя

Бібліотека Всеукраїнської організації інвалідів Українського товариства сліпих знаходиться у приміщенні (вул. О. Сибірцева, 214) з 1963 року. Йшов час, підприємство переживало економічну кризу і вже було не в змозі утримувати бібліотеку. Тому в жовтні 2017 року Бахмутською міською радою було прийнято рішення про передачу майна цієї бібліотеки у комунальну власність територіальної громади. А в квітні 2018 року прийнято рішення про відкриття на базі спеціалізованої бібліотеки для сліпих бібліотеки-філіалу №1 для людей з вадами зору Бахмутської міської централізованої бібліотечної системи.

У січні 2019 року відбулось відкриття бібліотеки-філіалу №1 для людей з вадами зору, яку капітально відремонтовано в рамках Соціального проекту міста. У бібліотеці створено комфортні умови для відвідувачів та для зберігання багатотомної колекції літературних видань шрифтом Брайля.

Фонд бібліотеки складає понад 17 тисяч примірників книг шрифтом Брайля, дисків та касет. Але читачі потребують щоденної сучасної інформації. Тому вкрай необхідно було провести Інтернет в бібліотеку та придбати комп’ютер.

У жовтні, в Міжнародний день білої тростини, у бібліотеці-філіалі №1 для людей з вадами зору Бахмутської міської ЦБС відбулась презентація громадського проекту «Бюджет участі» «Інтернет та комп’ютер в бібліотеку для людей з вадами зору».

За кошти області бібліотека була оснащена сучасною комп’ютерною та аудіо-технікою для осіб з вадами зору. За допомогою апаратно-програмного комп’ютерного тифлокомплексу незрячий користувач може отримати інформацію з екрану монітору завдяки синтезатору мови та спеціальному брайлівському дисплею. Фахівці централізованої бібліотечної системи проводять навчання незрячих та слабозорих користувачів роботі на комп’ютері та в мережі Інтернет.

При бібліотеці працює клуб любителів тифлокіно. Очолює бібліотеку бібліотекар Гасанова Ельвіра Юріївна.

Посилання за темою:

Бібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Бахмутської міської ЦБСБібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Бахмутської міської ЦБСБібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Бахмутської міської ЦБСБібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Бахмутської міської ЦБСБібліотека-філіал №1 для людей з вадами зору Бахмутської міської ЦБС