Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 101 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи, якщо фізична особа у 2015 році була за кордоном, де їй виплатили страхову суму в результаті страхового випадку?

Переглядів: 978

Відповідно до  пункту 14.1 статті 14 ПКУ, дохід, отриманий з джерелом за межами України – це будь – який дохід, отриманий резидентами, у тому числі від будь – яких видів їх діяльності за межами митної території України.

Згідно із пунктом 170.11 статті 170 ПКУ у разі якщо джерелом виплат будь-яких оподаткованих доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку – отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію та оподатковується за ставками , визначеними в пункті 167.1 статті 167 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, у фізичної особи, яка уклала страховий договір за межами митної території України, виникає іноземний дохід під час виплати страхової суми, тобто при настанні страхового випадку. Така фізична особа повинна задекларувати свої доходи та подати декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік  до 3 травня 2016 року.