Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Донецька обласна рада

Відділення НСПП в Донецькій області – невід’ємна і складова частина загального процесу розв’язання спорів і конфліктів між сторонами соціально-трудових відносин

Переглядів: 1263

Національна служба посередництва і примирення є постійно діючим державним органом, утвореним згідно Указу Президента України від 17 листопада 1998 р. (далі – НСПП), і входить до структури державного апарату. НСПП, як орган державної влади, бере участь у здійсненні функцій держави, діє від її імені й за дорученням, застосовує властиві йому організаційно-правові форми діяльності.

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області – структурний підрозділ Національної служби посередництва і примирення, який здійснює відповідні повноваження на території Донецької області.

Відділення НСПП в Донецькій області  постійно стикається з правовою необізнаністю найманих працівників щодо захисту їх інтересів в рамках законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Правова необізнаність найманих працівників та невміння чи небажання роботодавців вести переговори в умовах масового безробіття, порушення строків виплати заробітної плати, її низький рівень, інші порушення законодавства про працю, а також різних соціальних факторів призводили до виникнення акцій протестів, пікетування, страйків та проведення несанкціонованих мітингів.

Відділенню Національній службі посередництва і примирення в Донецькій області вдалося не тільки зупинити хвилю масових протестів, але і створити умови для вирішення колективних трудових спорів.

На теперішній час більшість підприємств Донеччини, де виникають розбіжності між сторонами соціально-трудових відносин, обирають правовий шлях вирішення цих розбіжностей.

Як показала практика, представники сторін соціально-трудових відносин вже твердо знають, що вирішення будь-якого конфлікту починається з проведення соціального діалогу і узгоджувальних зустрічей, де допомога відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області є вкрай необхідна.

Фахівці Відділення сприяють проведенню соціального діалогу і узгоджувальних зустрічей у пошуку шляху досягнення консенсусу та сприяють вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) між найманими працівниками та роботодавцями підприємств, установ і організацій.

Сьогодні відділення НСПП в Донецькій області виконує свої повноваження та розташовано на підконтрольній українській владі території Донецької області у м. Слов’янську за адресою:  84122, м. Слов’янськ, вул. Світлодарська, 4, сайт - www.nsppdon.in.ua, е-mail: donetsk@nspp.gov.ua.