Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

ExportUA

Підсумки діяльності дошкільних установ за 2015 рік підведені на нараді керівників у м. Артемівську

Переглядів: 1782
01.02.2016 - 12:18

У кінці січня 2016 року у конференц-залі відділу освіти Артемівської міської ради відбулась нарада завідувачів дошкільних навчальних закладів.

Провели нараду спеціалісти відділу освіти Тетяна Коломак, Вікторія Рязанцева за участю представників Артемівського райуправління головного управління Держсанепідемслужби у Донецькій області Анатолія Кокойла, Олени Родняної, головного бухгалтера централізованої бухгалтерії Ольги Віснянкіної, методиста міського методичного кабінету Ірини Нікітіної, завідувачів дошкільних навчальних закладів.

З аналізом розвитку дошкільної освіти у 2015 році за підсумками річного та статистичного (85-к) звітів виступила головний спеціаліст Тетяна Коломак, яка зазначила, що станом на 01.01.2016 року функціонує 27 дошкільних навчальних закладів та 2 навчально-виховних комплекси, в яких працює 183 групи, що на 4 менше, ніж у 2014 році. Закрито по 1 групі в дитячих садках №№ 34, 39, 52, 56. Усього в дошкільних установах здійснюють освітню діяльність 43 ясельні групи та 140 дошкільних груп, в яких виховується 3673 дитини: 746 - раннього віку та 2927 дошкільнят, в тому числі 131 дитина - учні 6-річного віку. В дитячих садках на 100 місцях виховується 105 дітей. Продовжують роботу 40 спеціальних груп, які відвідують 680 дітей (22 групи для дітей з вадами мови, 5 груп – для дітей з затримкою психічного розвитку, 9 – для дітей з вадами зору, 4 - для дітей з вадами інтелекту) та 21 санаторна група (5 тубвіражних груп, 16 - для дітей часто довго хворіючих), в яких 434 дитини дошкільного віку отримують лікувально-корекційну допомогу.

Населення території Артемівської міської ради повністю забезпечене місцями в дошкільних навчальних закладах, черга на зарахування дітей до дошкільної установи відсутня. Протягом 2015 року до дитячих садків було прийнято 1464 дітей, з них - 829 дітей від 3 до 6 років.

Пріоритетним напрямком діяльності дошкільних закладів у 2015 році було розвиток індивідуальних здібностей дітей, самореалізація їх творчого потенціалу, розширення можливості соціалізації дітей, забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками освіти, на що і була націлена робота 106 груп з пріоритетним напрямком освітньої діяльності, які відвідують 2212 дітей, що становить 75% від загальної кількості дітей дошкільного віку, серед них: 12 груп гуманітарного напрямку (255 дітей), 22 групи художньо-естетичного напрямку (491 дитина), 35 груп фізкультурно-оздоровчого напрямку (732 дитини), 13 груп еколого - валеологічного спрямування (290 дітей), з розвитку математичних здібностей - 14 груп (304 дитини), з навчання іноземної мови - 6 груп (64 дитини), з навчання комп’ютеру - 4 групи (76 дітей).

Конституційне право батьків навчати дітей державною мовою в місті забезпечують 15 дошкільних навчальних закладів (52%). У 13 двомовних дошкільних установах працюють 63 групи з поглибленим вивченням української мови. Кількість дітей, які виховуються та навчаються державною мовою, становить 2841 дитина, що складає 77% від загальної кількості дошкільників.

Навчально-виховний процес у дошкільних навчальних закладах відділу освіти забезпечують 452 педагоги. Якісний склад педагогічних працівників залишається майже стабільним. Повну вищу педагогічну освіту мають 187 педагогів, що становить 42%, неповну вищу педагогічну освіту - 259 педагогів (58%).

Про дотримання основних санітарно-гігієнічних вимог та стан здоров’я дітей в дошкільних навчальних закладах доповіли Анатолій Кокойло, завідувач відділом лабораторних досліджень, та Олена Родняна, помічник лікаря Артемівського райуправління головного управління Держсанепідемслужби у Донецькій області. Після ґрунтовного якісного аналізу з вищеозначеного напрямку завідувачі дошкільних закладів №16 Чичайкіна Юлія, №18 Єщенко Ганна, №25 Сухорученко Євгенія, в.о.завідувача ДНЗ №6 Пахомова Наталя звітували щодо причин підвищеного рівня захворюваності в порівнянні з середньоміськими показниками та здійснення мір з профілактики та зниження загальної захворюваності.

З результатами виконання рекомендацій міських семінарів для завідувачів та вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів присутніх ознайомила методист міського методичного кабінету Ірина Нікітіна, яка у виступі окреслила перспективи подальшої роботи педагогічних колективів.

У ході наради головний бухгалтер відділу освіти Ольга Віснянкіна проаналізувала стан підготовки та проведення інвентаризації в дитячих установах, дала позитивну оцінку діяльності адміністрацій дошкільних навчальних закладів з цього питання.

Керівники дошкільних установ мали змогу обговорити лист Міністерства освіти і науки України від 15.01.2016 № 01/9-20 «Щодо спалаху поліомієліту в Україні», визначити пріоритетні шляхи організації просвітницької роботи з батьками.

На основі узагальнення та аналізу обговорених питань керівниками колегіально були вироблені рішення щодо подальшої роботи.

У кінці січня 2016 року у конференц-залі відділу освіти Артемівської міської ради відбулась нарада завідувачів дошкільних навчальних закладів.У кінці січня 2016 року у конференц-залі відділу освіти Артемівської міської ради відбулась нарада завідувачів дошкільних навчальних закладів.

Останні статті на сайті