Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Зовнішньоторговельне сальдо Донецької митниці ДФС протягом 11 місяців поточного року залишається позитивним

Переглядів: 665
19.12.2018 - 15:45

За статистичними даними Донецької митниці ДФС протягом одинадцяти місяців поточного року оформлено понад 50 тис. митних декларацій, з них майже 99% – в електронному вигляді. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість оформлень збільшилась на 6% або на 2,8 тис. митних декларацій. Кількість імпортних операцій зросла на 25%, експортних –  на 0,4%. У листопаді 2018 року за принципом «єдиного вікна» здійснено 98% митних оформлень, які підпадають під відповідні види державного контролю. При цьому експортні оформлення проводились виключно за цим принципом. 

Зовнішньоторговельний обіг порівняно з минулим роком збільшився на 11% та склав 4,7 млрд доларів США. Імпортовано товарів загальною вагою понад 6 млн тонн на суму 1,1 млрд доларів США,  експортовано –  8,9 млн тонн на 3,5 млрд доларів США. Позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу складає 2,4 млрд млн доларів.

Варто відмітити, що Донецька митниця ДФС є експортоорієнтованою. Аналіз структури зовнішньої торгівлі свідчить, що найбільший відсоток експорту від загального обсягу експорту припадає саме на країни Європейського Союзу  та складає 60%. В зоні діяльності Донецької митниці ДФС протягом січня-листопада 2018 року здійснено зовнішньоторговельних операцій із 27 країнами Євросоюзу. При цьому спостерігається збільшення експорту товарів до 15 країн ЄС як за вартістю, так і за обсягами.