Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 82 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Механізм відключення окремих квартир багатоквартирних житлових будинків від систем централізованого опалення та постачання гарячої води

Переглядів: 7172
08.07.2020 - 13:44

Згідно до Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України від 26.07.2019 № 169, затверджено Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води (далі — Порядок).

  1. Знайти на офіційному вебсайті органу місцевого самоврядування та/або виконавців відповідних комунальних послуг інформацію про перелік багатоквартирних будинків, у яких не менше ніж половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води (далі — ЦО та/або ГВП) (п. 2 розділу III Порядку).
  2. Власник квартири звертається до органу місцевого самоврядування з письмовою заявою в довільній формі із зазначенням причини відокремлення (відключення) від ЦО та ГВП та подає інформацію про намір влаштування системи індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) такої квартири (п. З розділу III Порядку).
  3. Заява про відокремлення (відключення) квартири багатоквартирного будинку від ЦО та ГВП (далі — Заява) передається на розгляд комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води (далі — Комісія) (п. 4 розділу III Порядку).
  4. На найближчому засіданні Комісії, за участю заявника або його уповноваженого представника, розглядається Заява, крім того заявникові надаються рекомендації щодо можливих варіантів влаштування системи індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі та щодо збору вихідних даних і технічних умов для виготовлення відповідної проектної документації. Витяг із протоколу Комісії з результатами розгляду звернення надається заявникові протягом десяти робочих днів (п. 4-6 розділу III Порядку).
  5. Власник забезпечує розроблення проекту відокремлення (відключення) квартири від ЦО та ГВП, який виготовляється відповідно до державних будівельних норм і правил та має забезпечити ізоляцію транзитних стояків, а також, у разі потреби, перенесення транзитних стояків (п. 7 розділу ПІ Порядку).
  6. Власник квартири, у разі залучення до виконання робіт із відокремлення (відключення) від ЦО та ГВП іншого суб’єкта господарювання, письмово не пізніше ніж за 15 календарних днів до дня виконання таких робіт повідомляє виконавця відповідної комунальної послуги, виконавців робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води - про дату і час виконання робіт з відокремлення (відключення) (п. 12 розділу III Порядку).
  7. Власник квартири, шляхом подання письмової заяви в довільній формі, у якій зазначається наявність підстави для відокремлення (відключення) від ЦО та ГВП, повідомляє виконавця відповідної комунальної послуги та виконавців робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води про своє рішення щодо відокремлення (відключення) від ЦО та ГВП (п. 10 розділу III Порядку).
  8. Власник квартири отримує письмове повідомлення від виконавців робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води про дату і час здійснення заходів із підготовки відповідної мережі до відокремлення (відключення) квартири власника (спускання води з системи чи її частини тощо). Ця дата має бути не раніше ніж 15 календарних днів і не пізніше ніж ЗО календарних днів від дати надсилання такого повідомлення власнику (п. 11 розділу III Порядку).
  9. Відокремлення (відключення) квартири від ЦО та ГВП здійснюється у міжопалювальний період не пізніше ніж 01 жовтня у спосіб, що не перешкоджає постачанню теплової енергії та гарячої води до інших квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаних до ЦО та ГВП (п. 8 розділу III Порядку).
  10. Після завершення робіт із відокремлення (відключення) квартири від ЦО та ГВП складається акт про відокремлення (відключення) квартири/нежитлового приміщення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води - по одному примірнику для власника, представника виконавця відповідної комунальної послуги, виконавця робіт з обслуговування відповідних внутрішньобудинкових систем, а також для іншого суб’єкта господарювання у разі залучення його власником для виконання робіт з відокремлення (відключення). Такий акт підписується усіма присутніми під час відокремлення сторонами (п. 13 розділу III Порядку)