Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 52 гостя.

Донецька обласна рада

Ознаки примусової праці та як не стати жертвою торгівлі людьми: пам’ятка для шукачів роботи

Переглядів: 2
30.09.2024 - 13:12

Примусова праця є порушенням прав людини, незалежно від того, хто стає жертвою цієї практики. Українці, як і громадяни будь-якої іншої країни, мають право на захист від примусової праці згідно з міжнародними стандартами прав людини та національним законодавством.

Люди, які стали жертвами торгівлі людьми, ризикують бути змушеними до примусової праці у різних сферах, таких як сексуальна експлуатація, праця у сфері послуг або примусова робота у певних промислових секторах.

Потерпілий може бути змушений працювати без належної оплати або за надмірно низьку оплату, а також без будь-якої можливості відмовитися від роботи.

Примусова праця часто супроводжується вимогою надмірної працездатності без належного відпочинку, що може призвести до фізичного та емоційного виснаження.

В Україні забороняється будь-яка форма примусової праці, незалежно від того, стосується це українців чи громадян інших країн. Примусова праця, рабство та торгівля людьми вважаються злочинами.

В період вересень – жовтень 2024 року, в межах Меморандуму про співробітництво та партнерство між Державною службою України з питань праці та Державною міграційною службою України від 16.07.2021, а також реалізації Оперативного плану заходів по боротьбі з торгівлею людьми EMPACT на 2024 рік, Державною службою України з питань праці спільно з територіальними органами Державної міграційної служби України проводяться профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

З метою обізнаності населення про ознаки примусової праці та попередження потрапляння в ситуації торгівлі людьми пропонуємо ознайомитися з пам’ткою, наведеною нижче.

Додатково Повідомляємо, що безкоштовну професійну консультативну допомогу в сфері повноважень Державної служби України з питань праці можливо отримати на сайті Державної служби України з питань праці та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua або скориставшись сервісом «інтерактивний інспектор» за посиланням interaktuvnyiinspektor_smu@ukr.net .