Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Податковою міліцією Донецької області викрито групу з 13 підприємств – учасників тіньових оборуток

Переглядів: 1032

Одним з пріоритетних напрямків в роботі податкової міліції Донецької області на сьогоднішній день є  викриття порушень у митній сфері, зокрема боротьба з ухиленням від сплати податків підприємствами  - імпортерами.

Оперативним управління ГУ ДФС у Донецькій області викрито групу з 13 підприємств, які задіяні в "обслуговуванні" тіньових оборуток підприємств-імпортерів,  що призвели до значних втрат  державного бюджету.

З метою згортання податкової історії вказаних підприємств та уникнення від відповідальності, організатори вказаної групи "призначили" директором усіх підприємств літню жінку (понад 80 років), що мешкає у АР Крим.   

Протиправна робота виявленого центру мінімізації  орієнтована на обслуговування  підприємств, що здійснювали імпорт продуктів харчування, овочів, фруктів через Одеський порт.

За результатами проведених заходів зібрані матеріали, що підтверджують факти ухилення від сплати податків не тільки підприємствами, що входили до складу  тіньового центру мінімізації, а і реально діючими СГД.

У відповідності до вимог Кримінально-процесуального кодексу України вказана інформація внесена в ЄРДР стосовно скоєння злочинів, передбачених ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво), ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків). 

Проведеними слідчими заходами встановлено понад 100 суб’єктів господарювання реального сектору економіки, що ухилились від сплати податків на суму більш ніж  20 млн. грн.

В теперішній час тривають заходи стосовно підприємств, що скористалися послугами тіньових ділків з виводу коштів у незаконний обіг.