Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 71 гість.

Верховна рада України

День української писемності та мови відзначили у навчальних закладах Артемівська

Переглядів: 2537
11.11.2015 - 10:42

В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.

Відповідно до наказу відділу освіти, в рамках оголошеного Тижня української писемності та мови усі навчальні заклади провели в цей день урочисті заходи, присвячені зазначеній даті.

Саме 9 листопада стартував ХVІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, до якого активно долучилися найталановитіші учні навчальних закладів міста. Крім того, у День української писемності та мови 768 учнів, педагогів та гостей святкових заходів взяли участь у традиційній Всеукраїнській акції і долучилися до написання радіодиктанта національної єдності. Ця акція була розпочата в 2000 році і ось уже 15 років щороку всі бажаючі можуть перевірити свої знання з рідної мови. Ювілейний диктант цього року вперше можна було не тільки прослухати, але й дивитися. Усі учасники вшанували українську мову, продемонструвавши, тим самим, солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.

У рамках Тижня української мови та писемності в Артемівській ЗОШ І-ІІ ступенів №4 відбулось урочисте свято «Слово про мову», на якому діти з теплотою та щирістю співали українські пісні. Особливо проникливим був виступ учениці 4 класу Іванової Катерини. Найкращі читці школи, переможці шкільного конкурсу юних читців та декламаторів, Перкін Максим (9 клас), Гуталова Вікторія (7 клас), Сельмах Каріна (6 клас), Карпук Катерина (4 клас), Буравльов Данило (3 клас) захоплено читали поезії рідною мовою. Виставки дитячих поробок декоративно-ужиткового мистецтва та малюнків також свідчать про зацікавленість дітей українськими традиціями. Книжкова виставка «Лунай, чудова українська мово!» в шкільній бібліотеці, представлена невмирущими творами Т.Шевченка та І.Франка, М.Вовчка та О.Вишні, Д.Павличка та М.Гоголя, переконує, що сила слова – безмежна!

Піднесено-врочистим в Артемівській ЗОШ №5 стало загальношкільне свято «Квітни, мово наша рідна!», основною метою якого було сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнів, виховання шанобливого ставлення до історії, культури і традицій українського народу. Протягом тижня також організована виставка стіннівок. Учні школи взяли активну участь у різноманітних конкурсах (поезії, юних поетів, творчих робіт, інтелектуальні змагання). У шкільній бібліотеці оформлено тематичну виставку, книжковий вернісаж науково-популярної, публіцистичної, художньої літератури «Шануймо рідну мову!».

Часовоярська ЗОШ №15 у цей день проводила інтерактивні відео-перерви «Це мова моя, це – мова моєї країни», на яких діти прослуховували цікаві повідомлення, танцювали і співали разом з ведучими. Святково одягнені у вишиванки діти та вчителі стали однією великою сім’єю, яку об’єднує любов до рідної мови. Серед учнів 8-9-х класів у заповненій актовій залі пройшла лінгвістична гра «Щасливий випадок», де учні мали можливість показати себе знавцями української мови та продемонструвати свої здібності і таланти. У рамках Тижня української писемності та мови проходить виставка малюнків «Україна пензлем слова» та книжково-ілюстративна виставка «Скарб от далеких прадідів – то рідна мова й рідне письменство». Школа привітно зустрічала запрошених на свято гостей: адміністрацію міста, викладачів Горлівського інституту іноземних мов, військових. Гості не тільки були глядачами, але й брали активну участь у всіх заходах, наприкінці заходів вони отримали символічні подарунки, зроблені руками дітей.

Подібні заходи були проведені в усіх навчальних закладах Артемівської міської ради.

В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.В Україні 9 листопада 2015 року, в день пам'яті Преподобного Нестора Літописця відзначають День української писемності та мови.