Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 112 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Семінар заступників директорів з виховної роботи

Переглядів: 7983
27.11.2015 - 12:49

Відповідно до плану роботи відділу освіти Артемівської міської ради та міського методичного кабінету на базі Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з проблеми «Виховна система школи як оптимальний простір життєтворчості особистості».

Відкрила семінар завідувач міського методичного кабінету Ніла Лисюк, яка ознайомила присутніх з темою та її актуальністю в сучасній школі. Метою семінару стало ознайомлення учасників з виховною системою роботи школи з питань розвитку життєтворчості особистості; обговорення та відпрацювання дій усіх учасників навчально-виховного процесу щодо виконання нормативної бази з питань виховної роботи у контексті виховної системи школи; підвищення рівня знань із питань методичної роботи заступників директорів з виховної роботи.

Методист міського методичного кабінету Наталя Томачинська виступила з викладом наукової точки зору з теми.

Заступник директора з виховної роботи Інна Мирошниченко представила презентацію виховної системи закладу «Я – особистість. Я – громадянин. Я – патріот України» у вигляді соняшника, елементи якого символізують усі напрямки виховної роботи та задіяних в ній учасників навчально-виховної системи, розкрила творчі види роботи вчителів школи з побудови виховних систем класів. Акцентувала увагу учасників семінару на те, що в управлінні життєдіяльністю освітньої установи в цілому та дитячим колективом зокрема не обійтися без системного підходу. Адміністрація та педколектив моделює і створює таку освітню та виховну системи в школі, яка дозволяє зробити освітній процес цілеспрямованим, керованим і головне - ефективним.

У презентаційному блоці брали участь батьки учнів 3-А та 3-Б класів Коваленко Оксана та Купченко Світлана, які разом із своїми дітьми представили у нестандартній креативній формі свій родовід.

Присутні мали змогу переглянути відеоролики «Робочий день учнівської ради школи» та ролик «Відкривай Україну» в номінації «Хореографія» учнів 9 класу.

Творчо і нестандартно представили виховну систему свого класу з екологічного напрямку учні 8 класу разом із класним керівником Дар’єю Федуловою. Гості мали змогу подивитися фрагмент дефіле дівчат, під час якого вони демонстрували наряди, зроблені з підручного матеріалу.

Елементи виховної системи 7 класу «Здорові діти – здорова нація» представила класний керівник Оксана Шмагло, виховна робота якої спрямована на виховання не тільки духовно, а й фізично розвиненої особистості, а одним із головних завдань її роботи з класом є створення оптимальних умов для розуміння дітьми переваг здорового способу життя. Оскільки школа №2 – це Школа сприяння здоров’ю, робочий день в ній починається з імунної гімнастики, кожна вправа якої спрямована на зміцнення імунної системи, профілактику захворювання очей, сколіозом, порушення постави та вправи на покращення роботи ЦНС. То ж діти провели з гостями фрагменти цієї гімнастики.

Цікавою та змістовною була відкрита виховна година в 5-Б класі з теми «Я – толерантна особистість», під час якої учні дійшли висновку, що неможливо без толерантного ставлення один до одного вирішувати конфлікти за допомогою зброї, відчули особливу цінність миру і спокою у світі, засвоїли важливість таких понять як милосердя, підтримка та співчуття та намалювали емблему толерантності.

Не менш змістовним видався виховний захід «Щоб пам’ятали» (заняття з навчання екскурсоводів музею поета-земляка В.Сосюри), в якому брали участь учні 7 та 9 класу. Керівник музею Любов Кіндякова показала важливість музейної роботи в контексті національно-патріотичного виховання учнів.

Усі гості стали безпосередніми учасниками майстер-класу «Лялька-мотанка: янголятко», який провела керівник гуртка «Умілі руки» Любов Оверчик.

У практичному блоці заступники директорів розробили «Експрес-проект» пропозицій щодо необхідних умов ефективного функціонування системи виховної роботи та презентували його присутнім.

Учасники семінару дійшли висновку, що працюючи злагоджено, усі разом - і управлінці, і класні керівники, і батьківська громадськість - можна досягти того, щоб система виховної роботи ефективно функціонувала.

Підводячи підсумки проведення семінару учасники високо оцінили творчий нестандартний підхід педагогічного колективу до його проведення та розкриття різноманітних форм, видів роботи з даної проблеми взагалі та окремих заходів зокрема.

Завідувач ММК Ніла Лисюк звернула увагу присутніх на вироблення рекомендацій семінару щодо реалізації основних завдань виховання дітей та учнівської молоді у виховній системі школи.

Відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з проблеми «Виховна система школи як оптимальний простір життєтворчості особистості»Відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з проблеми «Виховна система школи як оптимальний простір життєтворчості особистості»Відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з проблеми «Виховна система школи як оптимальний простір життєтворчості особистості»Відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з проблеми «Виховна система школи як оптимальний простір життєтворчості особистості»Відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з проблеми «Виховна система школи як оптимальний простір життєтворчості особистості»