Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 37 гостей.

Верховна рада України

Перспективний крок до покращення річного планування дитсадків

Переглядів: 2207
22.03.2016 - 07:31

З метою систематизації, впорядкування та оновлення змісту розділів річного плану дошкільних установ, надання їм змістового аспекту, забезпечення дотримання принципів оптимальності, гнучкості, конкретності відділом освіти було проведено сумісне засідання клубу для керівного резерву «Перспектива» та Школи молодого вихователя-методиста «Крок назустріч».

Річне планування - цільовий компонент навчально-виховного процесу як системи; аналіз і прогнозування внутрішнього й зовнішнього середовища дошкільного закладу, потреб і можливостей; вироблення різноманітних концепцій розвитку, самоаналіз ефективності дій і планування. Державна політика у галузі дошкільної освіти вже не перший рік декларує право на творчий підхід до вибору форми планування, а також потребу осучаснення педагогічного процесу та його планування; використання кращих надбань методичної служби минулих часів і розроблення та впровадження свіжих, неупереджених підходів, поглядів, нових акцентів.

Інтерактивна вправа «Живий шрифт» нагадала учасникам засідання не лише про колегіальність при складанні річного плану дошкільної установи, а й сприяла створенню позитивної атмосфери. Спеціаліст відділу освіти з питань дошкільної освіти Вікторія Рязанцева під час методичного діалогу звернула увагу присутніх на загальні концептуальні підходи до річного планування.

Група експертів, до складу якої увійшли методист міського методкабінету Ірина Нікітіна, вихователі-методисти дитсадків №49 Віра Рязанцева, №52 Валентина Ошерова, №55 Інна Поспєлова, завідувач установи №16 Юлія Чичайкіна, за допомогою поєднання інформблоків та практичних вправ допомогли слухачам розібратися у нових підходах щодо змісту різноманітних розділів та блоків річного плану.

Демонстрація досвіду управлінського супроводу завідувача дошкільного закладу №40 Тетяни Котляр допомогла уяснити порядок роботи творчої групи зі складання річного плану та прийняття відповідних управлінських рішень з даного напрямку.

Підведення підсумків роботи засідання надихнуло ініціативну групу методичного активу міста на створення та затвердження на методичній раді міського методкабінету відділу освіти оновлених методичних рекомендацій щодо складання річних планів дошкільних навчальних закладів.

Перспективний крок до покращення річного планування дитсадківПерспективний крок до покращення річного планування дитсадківПерспективний крок до покращення річного планування дитсадківПерспективний крок до покращення річного планування дитсадків