Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»

Переглядів: 1792
11.05.2016 - 11:20

Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом.

7 травня громада мікрорайону Ступки зібралася, щоб вшанувати пам’ять про загиблих і зниклих безвісти земляків, імена яких викарбувані на гранітній плиті. Діти, молодь, старше покоління прийшли сюди, щоб віддати данину вдячності, вклонитися низько подвигу героїв, котрі полягли, повертаючи мир на рідну землю.

З трепетними промовами виступили перед присутніми голова комітету мікрорайону Ступки Тетяна Мороз, депутат Бахмутської міської ради Микола Калеватих, настоятель Свято-Георгіївського храму священик Олексій Польченко. Вони наголосили, що хоч все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя заради миру на землі. Кожен із присутніх поділив думку, втілену в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

Учні загальноосвітньої школи №9 через вірші, пісні передавали почуття вдячності і глибокої шани до людей, які героїчно вистояли в боротьбі з фашизмом в роки війни, любові та пошани до воїнів - переможців, партизанів, підпільників, трудівників тилу, усіх, хто не шкодував свого життя в ім'я Великої Перемоги над фашизмом. Усіх загиблих в роки війни вшанували урочистим ритуалом - хвилиною мовчання - і поклали квіти до меморіальної дошки.

9 травня залишиться для нас днем, назавжди затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем Перемоги. Пам'ять - це дивовижна категорія вічності, найперша, визначальна ознака невмирущості народу. Хто пам'ятає минуле, той має майбутнє.

«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»

Останні статті на сайті