Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Урядовий портал

На співфінансування "теплих" кредитів у Львівській області цьогоріч виділено рекордну суму коштів – 16,5 млн грн.

Переглядів: 1677
28.07.2016 - 10:44

Враховуючи підвищений попит населення на Урядову та регіональну програми з енергоефективності, Львівська обласна рада прийняла рішення про виділення додаткових коштів з обласного бюджету на співфінансування "теплих" кредитів у 2016 році, а саме – 9 млн грн. У результаті загальна сума фінансування програми у цьому році складає 16,5 млн грн. Про це поінформував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, коментуючи рішення Львівської облради.

"Місцева влада Львівської області виділила рекордну суму коштів на відшкодування населенню витрат на енергоефективні заходи", - повідомив С.Савчук та додав, що таку практику співфінансування мають переймати й інші регіони країни.

Так, за умовами цієї регіональної програми мешканці Львівщини мають право отримати з обласного бюджету відшкодування 20% річних за кредитами на заміну газових котлів та 15% річних - на енергоефективні заходи. У 2016 році вже понад 2000 родин-учасників отримали додаткове відшкодування у розмірі 8,3 млн гривень.

"У нас є всі підстави стверджувати, що Урядова програма з енергоефективності діє і ефект для населення особливо відчутний, коли люди отримують безповоротну грошову допомогу на енергоефективні заходи не лише з державного, а й місцевих бюджетів. Одне з таких підтверджень - Львівська область", - наголосив Сергій Савчук та додав, що Агентство і надалі буде працювати з місцевою владою у напрямку співфінансування "теплих" кредитів з місцевих бюджетів.

"З впевненістю можна сказати, що мешканці Львівщини найактивніші у питаннях енергозбереження та переходу на альтернативні види палива. Адже з точки зору участі регіону в Урядовій програмі з енергоефективності, Львівська область, як і раніше, є лідером за обсягом коштів, залучених населенням на енергоефективні заходи – 230 млн грн. ", – наголосив Сергій Савчук та додав, що причина лідерства Львівської області проста: це перший регіон, де було запроваджено регіональну програму підтримки населення. Залучення коштів на компенсацію відсотків за кредитами на енергоефективні заходи у Львівській області сприяло збільшенню видачі кредитів на "негазові" котли та енергозберігаючі матеріали в кілька разів, порівняно із середнім показником по країні.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності Донецької облдержадміністрації

Останні статті на сайті