Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 78 гостей.

Урядовий портал

Більше півмільйона гривень допомоги на утеплення отримало 21 ОСББ від Уряду у серпні

Переглядів: 2198
29.08.2016 - 10:35

Держенергоефективності здійснено чергове відшкодування частини суми «теплих» кредитів, взятих ОСББ і  ЖБК в Ощадбанку та Укргазбанку за Урядовою програмою з енергоефективності. Цього разу 21 ОСББ отримало з держбюджету компенсацію своїх витрат на утеплення у розмірі близько 640 тис. гривень.

«На сьогодні Урядова програма з енергоефективності - єдиний в Україні механізм співпраці влади та населення у напрямку термомодернізації багатоповерхівок, який довів свою ефективність. Уряд співфінансує енергоефективні заходи, зменшуючи таким чином фінансове навантаження на сімейні бюджети, а населення проводить роботи з утеплення, у результаті чого заощаджує на комунальних платежах та вже у всеозброєнні зустрічає черговий опалювальний сезон», - коментує Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

С. Савчук також звертає увагу на прозорість програми. «Умови програми дозволяють пересвідчитися у тому, що ОСББ дійсно впроваджує енергоефективні заходи у будинку. Адже банки вносять дані про ОСББ у реєстри позичальників тільки після того, як отримають документи, які підтверджують цільове використання коштів. На основі цих реєстрів Агентство і здійснює відшкодування», - інформує Голова.

Також Голова Агентства нагадує, що ОСББ та ЖБК можуть звертатися до органів місцевого самоврядування за додатковим відшкодування частини суми «теплих» кредитів.

Загалом, у 2016 році ОСББ-учасникам програми перераховано відшкодування на суму 3,78 млн гривень.

За весь час дії програми мешканці багатоповерхівок, які об’єднались в ОСББ та взяли участь у програмі з енергоефективності, отримали від Уряду безповоротну фінансову допомогу на проведення енергоефективних заходів у розмірі 8,74 млн гривень.

Довідково:

З питань участі в Урядовій програмі з енергоефективності звертайтеся до Call-центру при Держенергоефективності за тел.: (044) 296-71-60, 292-32-57 та e-mail: energoefect@saee.gov.ua, energoefect2@saee.gov.ua, energoefect3@saee.gov.ua.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності