Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 155 гостей.

ExportUA

Я хочу щастя милій Україні, я хочу миру на моїй землі!

Переглядів: 1958
12.09.2016 - 12:48

Виховання патріотизму, історичної пам’яті, великої пошани до тих, хто здобув Перемогу, інтерес до історичного минулого рідного краю є найважливішим пріоритетом у роботі з учнями у НВК №11 м. Бахмута.

Із нагоди 72-ї річниці визволення Бахмута від фашистських загарбників у сквері біля Братської могили партизан громадянської війни 1919 року та загиблих радянських воїнів відбувся мітинг за участю учнів та вчителів Бахмутського НВК №11. Присутні вшанували пам'ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна. З великою увагою і сердечним хвилюванням сприйняли учні школи виступ учителя історії Алевтини Сущенко, яка розповіла дітям про героїзм і мужність воїнів, які загинули у роки Другої світової війни, щоб здобути мир і спокій майбутнім поколінням. У своєму виступі вона подякувала ветеранам-визволителям за те, що живемо у мирі, у незалежній Україні та зазначила, що цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, а й привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. Найбільше багатство наших ветеранів – досвід, знання, вміння, мудрість. Найважливіше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу, вистояли і зробили вагомий внесок у розгром гітлерівського фашизму. Цього ми не маємо забувати! Учні та вчителі вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Урочистий мітинг завершився покладанням квітів до Братської могили загиблих воїнів визволителів.
Педагоги Олена Тимошенко та Олена Чухлєбова разом з учнями підготували і представили агітбригаду «Пам'ять стоїть на посту». Школярі згадали хроніку воєнних дій окупації міста, 25 тисяч артемівців, які загинули за нашу Батьківщину. Кращі вокалісти НВК виконали пісні «Діти війни», «Ах, эти тучи в голубом», «Мальви». Учні почули монолог солдатської вдови, монолог матері загиблого солдата, монолог Галини Друпп, однієї з 2,5 тис. остарбайтерів. Ведучі звернули увагу дітей на трагедію 10-11 січня 1942 року, коли у нашому місті на території заводу шампанських вин у камері №46 було живцем замуровано 3000 євреїв – мирних жителів. Педагоги Школи мистецтв супроводжували захід «живою» музикою. Тужлива мелодія скрипки переносила слухачів у ті далекі героїчні часи. Учні віддали шану почесним громадянам Бахмута, які звільняли Донбас: Корнію Ребрикову, Саві Фомиченко, Юхиму Волошину, Івану Заливатському, Данилу Диннику, Сергію Разуваєву, Володимиру Тиховоду. У кінці заходу всі схилились перед Вічним Вогнем та ще раз виразили вдячність полеглим та живим!

Я хочу щастя милій Україні, я хочу миру на моїй землі!Я хочу щастя милій Україні, я хочу миру на моїй землі!Я хочу щастя милій Україні, я хочу миру на моїй землі!Я хочу щастя милій Україні, я хочу миру на моїй землі!